23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η App Store review διαδικασία συμπεριλαμβάνει περισσότερους από 500 ειδικούς της Apple

    Καθώς η δικαστική διαμάχη της Epic με την Apple συνεχίζεται, μαθαίνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για εσωτερικές συζητήσεις κάθε εταιρείας που αποκαλύπτουν πολλά.

    Με την κατάθεση του Trystan Kosmynka, ενός από τους υπευθύνους του App Store, μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία review των εφαρμογών του App Store.

    Ο ίδιος ανέφερε πως κάθε χρόνο γίνονται αιτήματα για review περί των 5 εκατομμυρίων εφαρμογών στο App Store και το ποσοστό απορρίψεων εφαρμογών είναι μικρότερο του 40%. Το 2019 είχαν σταλεί στην Apple για έλεγχο 4,808,685 εφαρμογές και το 36% αυτών απορρίφθηκαν από την Apple δηλαδή 1,747,278 από αυτές.

    Σύμφωνα με τον Kosmynka από αυτές που απορρίφθηκαν οι 215,000 παραβίαζαν κάποιους από τους κανόνες της Apple. Κάθε εφαρμογή που στέλνεται για έλεγχο πρώτα περνάει από μια στατική και δυναμική ανάλυση για έλεγχο ότι συμμορφώνεται με τους κανόνες του App Store και πως κάνει χρήση των σωστών APIs. Υπάρχει επίσης ένας έλεγχος αν μια εφαρμογή είναι πανομοιότυπη με κάποια άλλη στο App Store σε μια προσπάθεια της εταιρείας να σταματήσει φαινόμενα αντιγραφών και απάτης.

    Εν συνεχεία υπάρχει μια διαδικασία review όπου επεμβαίνουν περισσότερο από 500 ειδικοί της Apple που κάνουν review περί τις 100,000 εφαρμογές την εβδομάδα. Όπως φαίνεται παρακάτω οι υπάλληλοι αυτοί της Apple έχουν πολλαπλές συσκευές για να κάνουν τεστ τις εφαρμογές.

    Αν μια εφαρμογή απορριφθεί η Apple ειδοποιεί τον προγραμματιστή για τους λόγους που έγινε αυτό. Ο προγραμματιστής εν συνεχεία μπορεί είτε να στείλει εκ νέου την εφαρμογή του διορθώνοντας τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η εφαρμογή του την πρώτη φορά ή να επικοινωνήσει με την εταιρεία και να κάνει μια έφεση. Ο Kosmynka αναφέρει πως κάτω του 1% είναι οι προγραμματιστές που ασκούν έφεση σε μια τέτοια απόφαση της Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.