Πριν από την εισαγωγή της νέας πλατφόρμας streaming μουσικής της Apple, η Financial Times έχει μοιραστεί κάποιες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας ότι θα ονομάζεται απλά ”Apple Music”. Με το λανσάρισμα της υπηρεσίας, η Apple θα είναι σε μεγάλο βαθμό σε θέση να εγκαταλείψει το iTunes, χρησιμοποιώντας το όνομα του μόνο για το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Όπως έχει ήδη κοινοποιηθεί, η Apple δεν θα προσφέρει μία δωρεάν υπηρεσία μουσικής, όπως το Spotify και θα χρεώνει $ 9,99 ανά μήνα για την υπηρεσία. Η Apple σχεδιάζει να συγκεντρώσει τους πελάτες προσφέροντας μια τρίμηνη δωρεάν δοκιμή, πολύ περισσότερο από τις 30 ημέρες που προσφέρουν οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

beats_screenshot-250x518

Η νέα μουσική υπηρεσία της Apple είναι χτισμένη πάνω στο Beats Music, την υφιστάμενη συνδρομητική υπηρεσία του που απέκτησε πέρυσι. Η Apple σε μεγάλο βαθμό επαινεί το Beats Music που δίνει έμφαση για την ανθρώπινη επιμέλεια και προσαρμογή, με πολλά από τα χαρακτηριστικά του Beats Music να παραμένουν στη νέα υπηρεσία streaming. Για παράδειγμα, η νέα μουσική υπηρεσία θα συνεχίσει να ζητά από τους χρήστες να επιλέξουν τα αγαπημένα μουσικά τους είδη και στυλ και σε συνδυασμό με τις συστάσεις από τους καλλιτέχνες, η Apple ελπίζει να βοηθήσει τους ακροατές να ανακαλύψουν όλο και περισσότερα καινούργια τραγούδια.

Το iTunes της Apple Radio είναι επίσης ανανεωμένο και έχει δυνητικά μετονομαστεί, καθώς αυτό τοποθετείται ως δωρεάν υπηρεσία για streaming μουσική προσφορά της Apple. Έχουμε ήδη ακούσει ότι η νέα έκδοση της Apple από το iTunes Radio θα απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που δεν είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που χρησιμεύει ως μια υπηρεσία για να δελεάσει τους ανθρώπους να πληρώσουν για τη μουσική.

Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει τη νέα μουσική υπηρεσία της στο WWDC, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Η νέα υπηρεσία streaming και η νέα υπηρεσία ραδιοφώνου, αφενός, θα πρέπει να προσαρμοστούν στην ανανεωμένη εφαρμογή Music που εισήχθη στο iOS 8.4.

Σχολιασμός στο forum