22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Ρωσία προσπάθησε να παραβιάσει μέρος της διαδικτυακής κίνησης της Apple για 12 ώρες

    Για μια περίοδο περίπου 12 ωρών, η ρωσική Rostelecom προσπάθησε επανειλημμένα να δρομολογήσει τους χρήστες των υπηρεσιών της Apple μέσω των δικών τους διακομιστών, παρά και των αντιμέτρων που εφαρμόζουν οι μηχανικοί της Apple.

    Η Rostelecom είναι ο μεγαλύτερος πάροχος Διαδικτύου της Ρωσίας και για μια περίοδο μόλις 12 ωρών, προσπάθησε επανειλημμένα να παραβιάσει την κυκλοφορία που προορίζεται για τις υπηρεσίες της Apple. Δεν μπορεί να εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για εσκεμμένη προσπάθεια ή σφάλμα διαμόρφωσης του Διαδικτύου, αλλά η Rostelecom έκανε τις λεγόμενες ψευδείς ανακοινώσεις δρομολογίων που θα μπορούσαν να κάνουν συνδέσεις Διαδικτύου στους διακομιστές της αντί για αυτούς της Apple.

    Η MANRS, ένας οργανισμός που εργάζεται «για τη μείωση των πιο κοινών απειλών δρομολόγησης», λέει ότι η Ρωσία το έκανε αυτό περιοδικά στις 26 Ιουλίου και στις 27 Ιουλίου.

    Οι χρήστες δεν επιλέγουν ποτέ συγκεκριμένες διαδρομές προς διακομιστές, απλώς προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια υπηρεσία και η δρομολόγηση πραγματοποιείται στα παρασκήνια. Το MANRS λέει ότι ουσιαστικά, οι διακομιστές της Rostelecom ισχυρίστηκαν ότι ήταν η διαδρομή προς ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών της Apple.

    «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πληροφορίες από την Apple που να υποδεικνύουν ποιες, αν υπάρχουν, και αν επηρεάστηκαν οι υπηρεσίες της », συνεχίζει το MANRS. «Επίσης, δεν έχουμε δει καμία πληροφορία από τη Rostelecom σχετικά με το εάν αυτό ήταν λάθος διαμόρφωσης ή σκόπιμη ενέργεια».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.