14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η πρόσφατη OS X αναβάθμιση ασφαλείας απενεργοποιεί το Ethernet στα περισσότερα Macs

    2013-imac-vesa-specs-ports_GEO_EMEA_LANG_EN

    Μήπως η Ethernet θύρα του Mac σας ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει; Αν ναι τότε δυστυχώς έχετε πέσει θύμα ενός άσχημου bug το οποίο το έφερε η πρόσφατη OS X αναβάθμιση ασφαλείας.

    Όπως γίνεται λόγος στο Reddit, η OS X αναβάθμιση ασφαλείας με την ονομασία “031–51913 Incompatible Kernel Extension Configuration Data 3.28.1” βάζει σε μια μαύρη λίστα τον BCM5701 driver.

    Το πρόβλημα είναι πως όλοι οι Mac με Ethernet θύρα έχουν αυτό τον driver. Η Apple αφαίρεσε γρήγορα αυτή την αναβάθμιση αλλά όπως καταλαβαίνετε κάποιο πρόλαβαν και προχώρησαν σε αυτό το update και έτσι έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα.

    Αυτή την στιγμή και αν έχετε αυτό το πρόβλημα ο μόνος τρόπος για να κάνετε την θύρα Ethernet να λειτουργήσει εκ νέου είναι να κάνετε boot το μηχάνημα σας σε Recovery Mode και να κάνετε επαναφορά τον παρακάτω φάκελο μέσω Time Machine ή κάποιου άλλου backup σας.

    /System/Library/Extensions/AppleKextExcludeList.kext

    Διαφορετικά θα πρέπει να δούμε πότε θα αποφασίσει η Apple να δώσει κάποιο επίσημο fix. Ελπίζουμε πως μια τέτοια διόρθωση από την Apple θα κάνει την εμφάνιση της μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles