24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η πρόκληση blackout στο TikTok λέγεται ότι ευθύνεται για τους θανάτους επτά παιδιών

    Μια τρελή πρόκληση blackout στο TikTok ευθύνεται για τους θανάτους επτά παιδιών, σύμφωνα με μια νέα φρικιαστική έκθεση σήμερα…

    Το TikTok είναι γνωστό για τις «προκλήσεις» βίντεο, όπου ένας χρήστης θα δημοσιεύσει ένα βίντεο και θα καλέσει άλλους να κάνουν το ίδιο πράγμα. Τα περισσότερα από αυτά είναι αστεία και χωρίς κινδύνους– όπως οι χορευτικές κινήσεις – αλλά μερικά είναι λιγότερο αστεία. Η λεγόμενη «πρόκληση συσκότισης», καλούσε τους χρήστες να στραγγαλιστούν μέχρι να λιποθυμήσουν.

    Το Verge αναφέρει ότι τουλάχιστον επτά παιδιά πέθαναν κατά την απόπειρα.

    Το TikTok αντιμετωπίζει πολλαπλές αγωγές από γονείς που λένε ότι τα παιδιά τους πέθαναν από στραγγαλισμό επιχειρώντας την «πρόκληση συσκότισης», αφού η εφαρμογή τους έδειξε βίντεο με άλλα άτομα που το προσπαθούσαν. Μια μήνυση που κατατέθηκε κατά της εταιρείας τον Ιούνιο ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον επτά συγκεκριμένα παιδιά πέθαναν πέρυσι ενώ επιχειρούσαν την πρόκληση, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία «ενθαρρύνει τους χρήστες να πνιγούν με ζώνες, τσαντάκια ή οτιδήποτε παρόμοιο μέχρι να λιποθυμήσουν». Όλα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν κάτω των 15 ετών […]

    Το TikTok εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι έχει αποκλείσει τις αναζητήσεις για τον όρο, ανακατευθύνοντάς τες σε μια σελίδα που διαβάζει:

    Η ασφάλειά σας έχει σημασία. Ορισμένες διαδικτυακές προκλήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες, ενοχλητικές ή ακόμα και κατασκευασμένες. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τις επιβλαβείς προκλήσεις, ώστε να προστατεύσετε την υγεία και την ευημερία σας.

    Ωστόσο, η μήνυση ισχυρίζεται ότι το TikTok δεν έχει αφαιρέσει τα βίντεο και ότι εξακολουθούν να εμφανίζονται στις ροές των παιδιών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.