21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η πλατφόρμα «realityOS» αναφέρεται σε κώδικα ανοιχτού κώδικα από την Apple πριν παρουσιαστούν τα headset μικτής πραγματικότητας Reality Pro

    Η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο headset μικτής πραγματικότητας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Ακούσαμε πολλές φήμες για αυτό το προϊόν, αλλά τώρα υπάρχουν νέα στοιχεία για την ύπαρξή του – και προέρχονται από την Apple. Ο ανοιχτός κώδικας που παρέχεται από την ίδια την εταιρεία αναφέρεται πλέον στην πλατφόρμα «realityOS».

    Όπως κοινοποιήθηκε από τον Aaron στο Twitter, η Apple ενημέρωσε σήμερα τον πηγαίο κώδικα που είναι διαθέσιμος για προγραμματιστές στο GitHub. Είναι ενδιαφέρον ότι ο τελευταίος κώδικας ανοιχτού κώδικα από την εταιρεία αναφέρει το “realityOS” και το “Reality Simulator” μαζί με τις υπάρχουσες πλατφόρμες όπως το iOS, το macOS και το watchOS.

    Για όποιον δεν γνωρίζει, το realityOS είναι το πιθανό όνομα για το λειτουργικό σύστημα που θα τρέχει στα headsets μικτής πραγματικότητας της Apple. Το όνομα αναφέρθηκε προηγουμένως στα αρχεία καταγραφής του App Store, ένα άλλο εργαλείο της Apple για προγραμματιστές. Η εταιρεία έχει επίσης κατοχυρώσει το realityOS με το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) το 2021.

    Η πρώτη έκδοση του headset αναμένεται να παρουσιαστεί στο WWDC τον Ιούνιο, με τη συσκευή να κυκλοφορεί αργότερα μέσα στο έτος. Θα διαθέτει δύο οθόνες micro-OLED υψηλής ανάλυσης (μία για κάθε μάτι), μαζί με δεκάδες ενσωματωμένες κάμερες και αισθητήρες για παρακολούθηση χεριών και ματιών, όλα τροφοδοτούμενα από το τσιπ M2.

    Λόγω του premium υλικού του, τα ακουστικά αναμένεται να κοστίζουν περίπου $3000, αν και η Apple ήδη εργάζεται σε μια φθηνότερη έκδοση για το μέλλον. Πηγές όπως το The Information ανέφεραν ότι η Apple στόχευε να μειώσει την τιμή στο μισό, περίπου στα 1.500 δολάρια.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.