22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η πλατφόρμα παιχνιδιών Stadia Cloud της Google κλείνει σήμερα

    Η Google κλείνει επίσημα την υπηρεσία παιχνιδιών cloud Stadia σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την έλξη που περίμενε η εταιρεία. Οι διακομιστές της Google που φιλοξενούν την υπηρεσία πρόκειται να κλείσουν στις 11:59 μ.μ. Ωρα Ειρηνικού.

    Η υπηρεσία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019, και σχεδιάστηκε για να επιτρέπει παιχνίδια που βασίζονται σε cloud σε μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των Chromebook, των Mac, των iPhone και των iPad.

    Οι αναφορές άρχισαν να εμφανίζονται στις αρχές του 2021 για την μη αναμενόμενη αποδοχή του Stadia από τους παίκτες, λίγο μετά την απόφαση της Google να σκοτώσει το μοναδικό της στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών Stadia, το Stadia Games and Entertainment (SG&E), μόλις δύο χρόνια μετά τη ζωή του.

    Από τότε που ανακοινώθηκε ο τερματισμός λειτουργίας της υπηρεσίας τον Σεπτέμβριο του 2022, η Google τηρεί την υπόσχεσή της να επιστρέψει τα χρήματα σε οποιονδήποτε έκανε αγορές στο Stadia κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, περιεχομένου με δυνατότητα λήψης και ελεγκτών που προσφέρει η υπηρεσία. Η εταιρεία ξεκίνησε να επεξεργάζεται επιστροφές χρημάτων τον Νοέμβριο και προηγουμένως είχε δηλώσει ότι αναμένει να επεξεργαστεί την «πλειονότητα» των επιστροφών μέχρι το τέλος της υπηρεσίας σήμερα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.