Η νέα υπηρεσία μουσικής της Apple ενσωματώνει εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης για καλλιτέχνες

0
274

Η Επερχόμενη  μουσική υπηρεσία της Apple μπορεί να ονομάζεται απλά « Apple Music” και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης για τους καλλιτέχνες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το 9to5Mac που επικαλείται πηγές του κλάδου, με γνώση των σχεδίων της Apple.

Όμοιο με το  now -defunct Ping σύστημα κοινωνικής δικτύωσης της Apple που επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν τους καλλιτέχνες και τους φίλους  τους  για να δουν τις αναρτήσεις και τις συστάσεις τους για μουσική, η νέα μουσική υπηρεσία της Apple φαίνεται να αφήσει τους καλλιτέχνες να έχουν τις σελίδες τους  εντός της μουσικής υπηρεσίας για να μοιράζονται  “δείγματα μουσικών κομματιών , φωτογραφίες, βίντεο, και ενημερώσεις για προσεχείς συναυλίες. ”

artistsactivityios84

Δείγματα  από το νέο αυτό χαρακτηριστικό  βρέθηκαν μέσα στην τελευταία iOS 8.4 beta,που  κυκλοφόρησε χθες. Στην εφαρμογή ρυθμίσεων, , κάτω από το  General –> Restrictions,, υπάρχει μια νέα ενότητα που ονομάζεται “Artist Activity”, δηλώθηκε  να συσχετιστεί με τις επερχόμενες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης. Προφανώς, οι γονείς θα είναι σε θέση να το αλλάξουν αυτό  ή να το απενεργοποιήσουν για να ενεργοποιήσουν  ή να απενεργοποιήσουν τους περιορισμούς σχετικά με τις ενημερώσεις περιεχομένου από τους καλλιτέχνες.

Οι χρήστες θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν τους καλλιτέχνες και να σχολιάζουν τις σελίδες των  καλλιτεχνών μέσω των λογαριασμών τους στο  iTunes, αλλά τα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα είναι διαθέσιμα για τους γενικούς χρήστες. Οι καλλιτέχνες θα έχουν επίσης εργαλεία για  πολλαπλή προβολή.

itunespingscreenshot

Φήμες για ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό δίκτυο για τους καλλιτέχνες έρχεται σε ομοφωνία  με τις προηγούμενες φήμες τονίζοντας τις προσπάθειες της Apple να κάνει κάποιο περιεχόμενο streaming  μουσικής που να διατίθεται δωρεάν. Μια έκθεση από το Re /code την περασμένη εβδομάδα πρότεινε ότι εκτός από τις ελεύθερες δοκιμές, η Apple θα προσφέρει μια ανταλλαγή εμπειριών όπως τηνSoundCloud- . Είναι πιθανό ότι τα κλιπ και τα βίντεο που έχουν μεταφορτωθεί από καλλιτέχνες στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης να  είναι διαθέσιμα  δωρεάν σε όλους τους χρήστες, αντί να περιορίζονται  σε συνδρομητές.

Η Apple σχεδιάζει να χρεώνει $ 9,99 ανά μήνα για την υπηρεσία streaming μουσικής της και δεν θα προσφέρει μία  freemium βαθμίδα όπως και οι άλλες υπηρεσίες μουσικής. Χτισμένη στην υπάρχουσα υπηρεσία Beats  music, μετονομάστηκε και ανανεώθηκε και  θα συνεχίσει να εστιάζει σε ένα  επιμελημένοπεριεχόμενο. Για να προσελκύσει επιπλέον πελάτες και να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό υπηρεσιών, η Apple σχεδιάζει να προσφέρει μια σειρά αποκλειστικού περιεχομένου  από καλλιτέχνες, που θα μπορούσε να κάνει εν μέρει μέσω των προαναφερθέντων εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Apple συνεχίζει να εργάζεται για να ολοκληρώσει  τις συμφωνίες πριν από την έναρξη της νέας υπηρεσίας streaming μουσικής, αλλά είναι σε καλό δρόμο για να κάνει το ντεμπούτο  στο Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο.

Σχολιασμός στο forum