17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η μπαταρία του VR headset Reality Pro της Apple είναι τεράστια, αλλά διαρκεί μόνο 2 ώρες, σύμφωνα με διαρροή

    Το επερχόμενο σετ μικτής πραγματικότητας Reality Pro της Apple θα διαθέτει μπαταρία στο μέγεθος δύο από τα μεγαλύτερα iPhone της εταιρείας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

    Ενώ η Apple φέρεται να έχει δουλέψει σε μια έκδοση του headset με ενσωματωμένη μπαταρία που φορτίζει μέσω καλωδίου USB-C, πιστεύεται τώρα ότι το μοντέλο που θα αποσταλεί χρησιμοποιεί μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας που η Apple ελπίζει ότι θα βοηθήσει να κρατήσει το ακουστικό πιο δροσερό κατά τη χρήση.

    Ωστόσο, αυτή η μπαταρία δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ μεταξύ των φορτίσεων – μόλις δύο ώρες, εάν μια νέα αναφορά είναι ακριβής.

    Ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει, επικαλούμενος πηγές, ότι το headset της Apple θα κάνει χρήση δύο από τα τελευταία τσιπ M2 της εταιρείας ή κάποια παραλλαγή τους. Αυτά τα τσιπ θα δημιουργήσουν άφθονη θερμότητα, όπως και ο «αφιερωμένος επεξεργαστής για γραφικά και εμπειρίες μεικτής πραγματικότητας». Ο Gurman λέει ότι αυτό είναι μια ανησυχία για την Apple.

    «Αλλά το να γίνουν οι επεξεργαστές αρκετά ισχυροί έφερε μια άλλη ανησυχία: η υπερθέρμανση της συσκευής ενώ είναι στο πρόσωπο του χρήστη», αναφέρει ο Gurman. Στη συνέχεια, προτείνεται ότι η επιδιόρθωση της Apple ήταν να ξεφορτώσει τη μπαταρία σε μια νέα θέση, αφαιρώντας την και τη θερμότητά της από το κεφάλι του χρήστη. Θεωρείται ότι το headset θα έχει επίσης έναν ανεμιστήρα όπως τα high-end Mac.

    Ωστόσο, αυτή η μπαταρία δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ με μία μόνο φόρτιση. Ο Gurman λέει ότι λειτουργεί για μόλις δύο ώρες πριν χρειαστεί να αντικατασταθεί ή να επαναφορτιστεί, κάτι που θα είναι ένα πρόβλημα για όποιον ελπίζει να παρακολουθήσει μια ταινία στην εικονική πραγματικότητα.

    Ο Gurman λέει ότι η εξωτερική μπαταρία έχει μέγεθος περίπου δύο μοντέλων iPhone 14 Pro Max, ή περίπου έξι ίντσες ύψος και περισσότερο από μισή ίντσα πάχος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.