Πριν από το αυριανό λανσάρισμα του Apple Watch  , η Apple έχει επιλέξει μία λίστα  από εφαρμογές που πιστεύει ότι όλοι οι νέοι ιδιοκτήτες του Apple Watch  πρέπει να κατεβάσουν.Ο  κατάλογος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από εκείνες που  καλύπτουν  ειδήσεις μέχρι  και εκείνες  που βοηθούν τους ανθρώπους να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους ή να πάνε κάποιο ταξίδι.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το ντεμπούτο του Apple Watch στο App Store , το οποίο θα αφήσει  τους ανθρώπους να περιηγηθούν  μέσω των διαθέσιμων εφαρμογών και να κατεβάσουν ότι  περιεχόμενο θέλουν  πριν πάρουν τις συσκευές  τους αύριο. Το Apple Watch App Store  θα είναι προσβάσιμο μέσω του προ-εγκατεστημένου Apple Watch  app για το iPhone, διαθέσιμη σε όλους iOS 8.2 και iOS 8.3 χρήστες

applewatchappstore

Για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Apple συνιστά τόσο το Twitter όσο  και το Instagram, σημειώνοντας ότι το  τελευταίο  περιλαμβάνει υποστήριξη για emoji σχόλια σχετικά με το ρολόι της Apple. Η εφημερίδα New York Times, προτάθηκε για ειδήσεις, και  το MINT συνιστάται για την παρακολούθηση των οικονομικών.
Το Yelp αναφέρθηκε , όπως  και η εφαρμογή Target, η οποία περιλαμβάνει μία  χρήσιμη  χαρακτηριστική  λίστα για ψώνια, και το Dark Sky αναδείχθηκε ως το must-have app  για καιρικές συνθήκες. Το Citymapper αναφέρθηκε ως ένα χρήσιμο app διέλευσης, που δείχνει τις συντομότερες διαδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και η εφαρμογή Pacemaker  ήταν η μοναδική μουσική εφαρμογή για τη λίστα. Το Elevators brain training ήταν πιο ασυνήθιστη επιλογή της Apple.
Δεδομένης της θέσης του Apple Watch  ως μια συσκευή για την υγεία και  την καλή φυσική κατάσταση, η Apple μοιράζεται επίσης αρκετές σημαντικές fitness και  διατροφής εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Fitstar yoga  για γιόγκα, Strava για τους δρομείς, και Golfshot για τους παίκτες γκολφ. Η Apple συνέστησε  την Lifesum για την παρακολούθηση των θερμίδων και το Centered για το  διαλογισμό.
Αρκετές από αυτές τις εφαρμογές έχουν επισημανθεί και στο παρελθόν από την Apple είτε κατά τη διάρκεια μιας από τις εκδηλώσεις του Apple Watch  ή στην ιστοσελίδα του Apple Watch App, αλλά πολλές από τις παραπάνω εφαρμογές είναι νέες  επιλογές που η Apple δεν είχε  προηγουμένως μοιραστεί.
Όταν τα Apple Watch φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών  αύριο, θα υπάρχουν περισσότερα από 2.000 Apple Watch διαθέσιμες εφαρμογές για τη συσκευή.

Σχολιασμός στο Forum