24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η διαμάχη για την δημιουργία ενός Apple TV stick και που οδήγησε

    Η Apple έχει ακυρώσει κάθε πλάνο της για την δημιουργία ενός οικονομικού Apple TV stick ενώ παράλληλα έχει πάρει την απόφαση να επιταχύνει και να επεκτείνει το περιεχόμενο της Apple TV+ υπηρεσίας.

    Apple TV Stick vs Box Feature
    Πήγες κοντά στα πλάνα αυτά της Apple μίλησαν με το The Information και αποκάλυψαν μια διαμάχη υψηλόβαθμων στελεχών που έγινε γύρω από το αν η Apple έπρεπε να παρουσιάσει ένα Apple TV stick ή όχι.

    Το 2018 λοιπόν η Apple είχε ξεκινήσει να δουλεύει σε ένα πολύ οικονομικό Apple TV stick μιας και η πιο εναλλακτική επιλογή ήταν το Apple TV που ξεκινούσε στα $149. To project το είχε αναλάβει ο Tim Twerdahl, ένας video and audio executive της εταιρείας που τόνιζε πως μια τέτοια συσκευή θα έκανε πιο προσιτή την πρόσβαση εκατομμύρια χρηστών στην Apple TV υπηρεσία με βάση και την εμπειρία που είχε σε παρόμοια projects στην Netflix και την Amazon.

    Και ενώ όλα ήταν έτοιμα οι Greg Joswiak και Phil Schiller μπήκαν στην μέση και διαφώνησαν κάθετα με τον Twerdahl τονίζοντας με την σειρά τους πως η Apple δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει να δημιουργεί φτηνές και με μικρό περιθώριο κέρδους συσκευές μιας και υπήρχε ο κίνδυνος να δεχτεί ζημία η φήμη της εταιρείας στις premium συσκευές.

    Έτσι το project του Twerdahl βρήκε άδοξο τέλος με τον ίδιο πλέον να ακούγεται πως δεν ανήκει στο δυναμικό της Apple.

    H Apple αποφάσισε πως η μέση λύση θα ήταν να δημιουργήσει εφαρμογές της Apple TV+ υπηρεσίες σε άλλες πλατφόρμες όπως για συσκευές τις Samsung, Roku, Amazon, Sony και Microsoft κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Eddy Cue που “φώναζε” πως η Apple TV+ υπηρεσία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε μεγάλο εύρος συσκευών και μη Apple.

    Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η Apple θέλει να αυξήσει το περιεχόμενο της Apple TV+ για το 2022 με τουλάχιστον μια νέα προσθήκη κάθε εβδομάδα.

    Την ίδια στιγμή ακούγεται πως υψηλόβαθμα στελέχη από στούντιο παραγωγής στην Αμερική είναι εκνευρισμένα με την απόφαση της Apple να μην κάνει marketing τα shows της σε μεγάλο βαθμό πριν κυκλοφορήσουν τονίζοντας πως η εταιρεία τους συμπεριφέρεται όπως κάνει με τις hardware συσκευές της. Επίσης η Apple δίνει ελάχιστες πληροφορίες στα στούντιο για το πως θα προχωρήσει με το marketing πλάνο για κάθε show.

    H Apple TV+ υπηρεσία θα επωφεληθεί φέτος από ένα budget στο marketing που αγγίζει τα $500 εκατομμύρια. Πάρα αυτά η Apple έχει ξοδέψει λίγα χρήματα για παράδειγμα μέσα στο 2020 για αυτό τον σκοπό. Προς σύγκριση η Netflix έχει ξοδέψει $1.1 δις σε marketing μόλις το πρώτο μισό του 2021. Η Apple επίσης έχει αναφέρει στους διαφημιστές της πως δεν έχει σκοπό να αγοράσει καμπάνιες για τους Apple TV+ τίτλους της σε Facebook ή Instagram.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.