Η Γαλλία συνεχίζει με τα πλάνα της για την δημιουργία του λεγόμενου GAFA φόρου. Σύμφωνα με αυτόν εταιρείες τεχνολογίας με κέρδη παγκοσμίως μεγαλύτερα των €750 εκατομμυρίων θα πρέπει να καταβάλουν ένα 3% αυτών. Ο φόρος έχει πάρει την ονομασία του από τις 4 εταιρείες που στοχεύει αρχικά και που είναι οι: Google, Apple, Facebook, και Amazon.

Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες αυτή την στιγμή είναι σε συνομιλίες για να κάνουν κάτι αντίστοιχο και αυτός ο φόρος να ισχύσει σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί μια τελικά συμφωνία.

Ο στόχος του GAFA φόρου είναι να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες πληρώνουν τους σωστούς φόρους στην Ευρώπη. Η Apple και άλλες εταιρείες έχουν κατηγορηθεί πως εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούν παράθυρα στην νομοθεσία της κάθε χώρας έτσι ώστε να αποφύγουν την φορολόγηση των κερδών τους.

Η Γαλλία θέλει η GAFA φορολόγηση να εισαχθεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Και ενώ οι άλλες χώρες δεν έχουν έρθει ακόμη σε συμφωνία για κάτι τέτοιο η Γαλλία αποφάσισε να μην περιμένει και ήδη ξεκινήσει να δουλεύει στην νομοθετική αυτή προσθήκη για αυτή την φορολογία.