Διαγράψτε εύκολα φωτογραφίες από το iPhone ή το iPad σας με το Image Capture για Mac

0
465

Εάν έχετε υπολογιστή Mac, τότε έχετε επίσης μια πραγματικά χρήσιμη εφαρμογή, η οποία ονομάζεται Image Capture, η οποία σας περιμένει να την χρησιμοποιήσετε στον φάκελο των εφαρμογών σας.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ακόμη χρησιμοποιώ το Image Capture, παρά το γεγονός ότι η Apple κυκλοφόρησε την καινούργια εφαρμογή για φωτογραφίες για OS X πέρυσι, και αυτό επειδή είναι ένα νεκρό απλό βοηθητικό πρόγραμμα το οποίο δεν είναι υπερφορτωμένο με επιπλέον χαρακτηριστικά που στην ουσία όλοι βαριόμαστε να χρησιμοποιήσουμε στην τελική.

Παρακάτω λοιπόν θα σας βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσετε την Image Capture εφαρμογή για το Mac σας για να αφαιρέσετε φωτογραφίες ή βίντεο από το iPhone ή το iPad σας.

Έτσι, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Image Capture για το Mac σας για να διαγράψετε γρήγορα και εύκολα φωτογραφίες ή βίντεο από τη συσκευή σας iOS, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1) Συνδέστε το iPhone, το iPod touch ή το iPad στο Mac σας με το καλώδιο συγχρονισμού USB.

2) Ξεκινήστε το Image Capture app για το Mac σας. 

Image Capture in Mac's Applications Folder

3) Επιλέξτε την iOS συσκευή σας

Select Device from Sidebar in Image Capture

4) Επιλέξτε οποιοδήποτε αριθμό φωτογραφιών ή βίντεο από τη λίστα των διαθέσιμων μέσων που θέλετε να διαγράψετε και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή.

Select photos and delete with Image Capture on Mac

5) Τώρα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή. Αν δεν έχετε μετανιώσει να διαγράψετε ό, τι έχετε επιλέξει, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Διαγραφή.

Image Capture Confirm Delete

6) Τώρα οι φωτογραφίες ή τα βίντεο που διαγράψατε θα εξαφανιστούν από το παράθυρο του Image Capture:

Image Capture Files Successfully Deleted

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε λοιπόν το Image Capture
Μπορείτε πάντα να διαγράφετε φωτογραφίες από την ίδια iOS εφαρμογή, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε πιο εύκολα με το Image Capture για το Mac σας.

Ο λόγος που το λέω αυτό είναι επειδή το Mac σας έχει μεγάλη οθόνη και μπορείτε καλύτερα να επιλέξετε ποιες φωτογραφίες και βίντεο που πραγματικά θέλετε να κρατήσετε. Η μεγαλύτερη οθόνη καθιστά ευκολότερο να δείτε τις φωτογραφίες από πιο κοντά ώστε να μπορείτε να διαγράψετε τις θολές ή τις out-of-focus και να κρατήσετε μόνο τις καλές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Image Capture ασύρματα, όπως μπορείτε με το συγχρονισμό με το iTunes. Θα πρέπει να συνδέσετε το Mac σας με καλώδιο USB σας κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.