13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Δεν μπορείτε να αποκτήσετε ένα iPhone 14 Pro; Διαβάστε γιατί πρέπει να περιμένετε για το iPhone 15 Ultra

    Λόγω προβλημάτων παραγωγής σε εργοστάσια προμηθευτών Apple στην Κίνα, τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max έχουν τρομερά προβλήματα διαθεσιμότητας και βασικά δεν είναι διαθέσιμα σε κάθε κατάστημα ούτε της ίδιας της Apple. Αν σχεδιάζατε να κάνετε δώρο ή να λάβετε ένα μοντέλο ‌iPhone 14 Pro για τις γιορτές και δεν το είχατε ήδη αποκτήσει, βασικά δεν είστε τυχεροί γιατί θα φύγουν από τα εργοστάσια πλέον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

    Στην πραγματικότητα, με τις καθυστερήσεις του iPhone 14 Pro και τις φήμες για ορισμένες πολύ δελεαστικές λειτουργίες για τα high-end μοντέλα iPhone 15, ίσως θέλετε απλώς να περιμένετε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 για να κάνετε αναβάθμιση.

    iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra

    Ένας από τους λόγους που τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι τόσο περιζήτητα φέτος είναι ότι η Apple τα γέμισε με χαρακτηριστικά που τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 απλά δεν είχαν. Οι ταχύτεροι επεξεργαστές, οι καλύτερες κάμερες και το Dynamic Island κάνουν το iPhone 14 Pro πολύ πιο ελκυστικό από τα μοντέλα iPhone 14 που μοιάζουν με το iPhone 13 και η ίδια τάση θα συνεχιστεί για το iPhone 15 Pro.

    Στην πραγματικότητα, η Apple μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις διαφοροποιήσεις αυτές δίνοντας στο iPhone 15 Pro Max ένα καλύτερο σύνολο χαρακτηριστικών από το iPhone 15 Pro, και οι φήμες δείχνουν ότι θα μπορούσε να πάρει ακόμη και ένα όνομα που να αντικατοπτρίζει την αλλαγή – ‌iPhone 15‌ Ultra.

    USB-C

    Ολόκληρη η σειρά iPhone 15 αναμένεται να μεταβεί σε USB-C αντί για Lightning το 2023, οπότε αν είστε λάτρης της χρήσης ενός μόνο φορτιστή για το Mac, το iPhone και το iPad σας, τα μοντέλα iPhone 15 θα είναι ελκυστικά.

    Η Apple κάνει αυτήν την αλλαγή για να συμμορφωθεί με έναν ευρωπαϊκό νόμο που απαιτεί από smartphone και ηλεκτρονικά είδη να χρησιμοποιούν κοινό φορτιστή, αλλά δεν θα είχε νόημα η εταιρεία να δημιουργήσει ένα USB-C iPhone μόνο για μία περιοχή, έτσι οι πελάτες σε όλο τον κόσμο θα επωφεληθούν.

    Όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα λάβουν USB-C, αλλά οι φήμες αυτή τη στιγμή υποδηλώνουν ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα υποστηρίζουν μεταφορές δεδομένων υψηλότερης ταχύτητας. Εάν, για παράδειγμα, η Apple ενσωματώσει την υποστήριξη Thunderbolt 3 στα μοντέλα iPhone 15 Pro, οι ταχύτητες μεταφοράς θα μπορούσαν να φτάσουν τα 40 Gb/s. Με μόνο USB 3.2, μπορούμε να περιμένουμε ταχύτητες 20 Gb/s.

    Ταχύτερος επεξεργαστής A17

    Το A16 περιοριζόταν στα μοντέλα iPhone 14 Pro και το A17 αναμένεται να είναι αποκλειστικά στα μοντέλα iPhone 15 Pro. Το A17 θα μπορούσε να είναι το πρώτο τσιπ που έχει κατασκευαστεί με μια αρχιτεκτονική 3 νανομέτρων επόμενης γενιάς της TSMC, που θα επέτρεπε αυξημένη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

    Φακός κάμερας περισκοπίου

    Η Apple εργάζεται για βελτιωμένο οπτικό ζουμ που ενεργοποιείται μέσω της τεχνολογίας φακών περισκοπίου, η οποία θα μπορούσε να περιοριστεί στο iPhone 15 Ultra. Οι φακοί περισκοπίου είναι ακριβοί και καταλαμβάνουν χώρο, γι’ αυτό η Apple μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ως κίνητρο για να κάνει τους ανθρώπους να πληρώσουν για το iPhone της υψηλότερης τεχνολογίας.

    Με την τεχνολογία φακών περισκοπίου, η Apple θα μπορούσε να προσφέρει έως και 10x οπτικό ζουμ, από 3x στα τρέχοντα μοντέλα iPhone 14 Pro. Άλλοι κατασκευαστές όπως η Samsung έχουν εφαρμόσει αυτούς τους τηλεφακούς μεγαλύτερης εμβέλειας, συνδυάζοντάς τους με ψηφιακό ζουμ για εντυπωσιακές δυνατότητες ζουμ 100x.

    Απτικά Κουμπιά

    Τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα μπορούσαν να λάβουν επιπλέον Taptic Engines που θα διευκολύνουν τα κουμπιά έντασης ήχου και τροφοδοσίας στερεάς κατάστασης που είναι σαν κουμπιά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Αυτή είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple για την επιφάνεια αφής του MacBook Pro, ώστε να νιώθεις σαν να πατάς ένα κουμπί, αλλά δεν υπάρχει φυσικός μηχανισμός πίεσης κουμπιού.

    Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που φημολογείται για τα μοντέλα iPhone 15 Pro και θα μπορούσε να επιτρέψει πρόσθετες λειτουργίες κατά το πάτημα ορισμένων κουμπιών και θα μπορούσε να βελτιώσει την αντοχή στο νερό, αν και μένει να φανεί πώς θα αξιοποιηθούν τα κουμπιά στερεάς κατάστασης.

    Υπάρχουν και άλλες φήμες για τα μοντέλα iPhone 15 Pro. Να τι ακούσαμε μέχρι σήμερα:

    • Πιο ανθεκτικό σασί τιτανίου.
    • Καμπύλες πίσω άκρες που αντικαθιστούν την υπάρχουσα τετραγωνισμένη σχεδίαση.
    • Τσιπ μόντεμ Qualcomm 5G.
    • Χωρίς αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID.
    • Δεν υπάρχει αναγνωριστικό προσώπου κάτω από την οθόνη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.