24.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Δείτε πως λειτουργεί στην iOS 14.5 το νέο ‘Unlock with Apple Watch’ χαρακτηριστικό στο iPhone αν φοράτε μάσκα | Βίντεο

    Η Apple κυκλοφόρησε τις πρώτες developer beta των iOS 14.5 και watchOS 7.4 φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στην επικοινωνία μεταξύ iPhone και Apple Watch. Για πρώτη φορά λοιπόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας αν φοράτε μια μάσκα προστασία.

    Το χαρακτηριστικό δεν έρχεται ως μια default επιλογή και έτσι ο χρήστης θα πρέπει να το ενεργοποιήσει από τις Ρυθμίσεις> “Face ID & Passcode”. Μόλις ο διακόπτης ενεργοποιηθεί το Apple Watch θα μπορεί να αυθεντικοποιεί το iPhone εφόσον ισχύουν οι παρακάτω συνθήκες:

    • To Face ID αναγνωρίζει πως φοράτε μια μάσκα προστασίας
    • Το Apple Watch είναι στην εμβέλεια του iPhone
    • To Apple Watch είναι στον καρπό σας
    • Το Apple Watch είναι ξεκλείδωτο
    • Το Apple Watch έχει ενεργοποιημένο passcode

    Επίσης αν ο χρήστης έχει απενεργοποιήσει την αναγνώριση καρπού στο Apple Watch τότε αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα λειτουργεί.

    Κάθε φορά που θα ξεκλειδώνεται με αυτό τον τρόπο το iPhone σας θα αισθάνεστε μια δόνηση και θα εμφανίζεται και ένα pop up μήνυμα με παρόμοιο τρόπο που ξεκλειδώνει ένα Mac με το Apple Watch.

    Δεν μπορείτε να κάνετε χρήση του Apple Pay ή App Store αγορές με το Apple Watch με αυτή την διαδικασία ούτε και να αυθεντικοποιήσετε εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Face ID. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αφαιρέσετε την μάσκα που φοράτε και να χρησιμοποιήσετε το Face ID όπως κάνατε μέχρι σήμερα ή να βάλετε το passcode σας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.