Δείτε πως κάποιος ξεγελάει το Touch ID του iPhone 6 (Δεν χρειάζεται πανικός)

0
649

Touch-ID-640x384

Το iPhone 6 έκανε χθες το ντεμπούτο του στην αγορά και ήδη hackers υποστηρίζουν πως ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων του Touch ID μπορεί να ξεγελαστεί.

Το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω δημοσιοποιήθηκε στο YouTube από την Security Research Labs με την περιγραφή “Παρά το γεγονός πως άμεσα αποδείχτηκε πως τα πρώτα μοντέλα iPhone με Touch ID μπορούσαν να ξεγελαστούν και να δεχτούν επίθεση η ίδια τεχνολογία έχει ενσωματωθεί για ακόμη μια φορά στο iPhone 6 χωρίς καμιά βελτίωση”

Τον προηγούμενο χρόνο είδαμε μια σειρά από demo που έδειχναν την ευπάθεια του Touch ID με μια μέθοδο που χρησιμοποιεί latex και ένα αποτύπωμα του χρήστη που έχει παρθεί με ταινία (κολλητική ή μη). Έτσι λοιπόν το Touch ID δεν αποτελεί την τέλεια προστασία μιας και είναι ευάλωτο σε αυτή την ιδιαίτερη επίθεση πάρα αυτά παραμένει καλύτερο και ασφαλέστερο από έναν κωδικό τεσσάρων ψηφιών.

Φέτος βέβαια η μεγάλη αλλαγή στο Touch ID είναι πως ο αισθητήρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την νέα μέθοδο πληρωμής Apple Pay και αυτό από μόνο του δίνει ένα νέο έναυσμα στους hackers για να βρουν νέους τρόπους και μεθόδους επίθεσης.

Ο νέος αισθητήρας λοιπόν της Apple που βρίσκεται στο Touch ID ηττήθηκε ήδη αλλά αυτό τι σημαίνει για τον καθημερινό χρήστη;

Όπως θα δείτε και παρακάτω μπορεί το εν λόγω crack να αναπαραχθεί σε ένα εργαστήριο από επαγγελματίες αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο στον πραγματικό κόσμο. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες κάποιος να σας ληστέψει στο δρόμο παρά μια όμορφη γυναίκα να σας σαγηνέψει και να κλέψει το δαχτυλικό σας αποτύπωμα από το ποτήρι του ποτού σας!!

Σχολιασμός στο φόρουμ