19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Γιος χρησιμοποιεί το Apple Watch Series 8 στην μητέρα του και καταγράφει την δυνητικά θανατηφόρα καρδιακή της πάθηση

    Μέσα σε λίγες μέρες αφότου το Apple Watch Series 8 έφτασε στους πελάτες, ο αναγνώστης του 9to5Mac Jason Smith είδε από πρώτο χέρι την αξία των χαρακτηριστικών υγείας του. Οι γιατροί πιστώνουν το Apple Watch Series 8 του Jason για την ανίχνευση μιας αόρατης καρδιακής πάθησης στη μητέρα του, η οποία θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρα αν δεν είχε ανακαλυφθεί νωρίς.

    «Οι γονείς μου έφυγαν για το Σαββατοκύριακο στο Τσέστερ (Ηνωμένο Βασίλειο) όταν έλαβα μια κλήση από τον μπαμπά μου για να μου πει ότι η μαμά δεν ένιωθε καθόλου καλά», μας λέει ο Jason. «Είπε ότι ένιωθε πολύ ζαλισμένη και σαν να χτυπούσε η καρδιά της — τους είπα να παρκάρουν το αυτοκίνητο και ότι θα ήμουν μαζί τους το συντομότερο δυνατό».

    Όταν ο Jason έφτασε στους γονείς του, όλα έμοιαζαν υπό έλεγχο παρά το επεισόδιο.

    «Κατά την άφιξη, μέτρησα την αρτηριακή της πίεση και αξιολόγησα τη γενική της κατάσταση, η οποία ήταν σχετικά φυσιολογική λαμβάνοντας υπόψη αυτό που είχε συμβεί», λέει ο Jason. Η μητέρα του του είπε ότι ένιωθε πολύ καλύτερα και να μην ανησυχεί.

    Τότε ο Jason σκέφτηκε σοφά να χρησιμοποιήσει το νέο του Apple Watch Series 8 εκείνη την στιγμή.

    Με εξαίρεση τα μοντέλα SE της Apple, το Apple Watch Series 4 και μεταγενέστερα διαθέτουν ένα ενσωματωμένο ηλεκτροκαρδιογράφημα που επιτρέπει στους χρήστες να μετρούν το χρόνο και την ισχύ των ηλεκτρικών σημάτων που κάνουν την καρδιά να χτυπά. Αυτό μπορεί να είναι κρίσιμο για τον εντοπισμό του AFib ή της κολπικής μαρμαρυγής, που είναι ένας ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός που μπορεί να αποβεί θανατηφόρος όταν δεν ανιχνευθεί.

    «Έπειτα πήρα το Apple Watch Series 8 και το τοποθέτησα στον καρπό της για να κάνω ΗΚΓ. Τότε ήταν που το Watch μας ειδοποίησε ότι είχε ανιχνεύσει κολπική μαρμαρυγή και να αναζητήσουμε αμέσως ιατρική βοήθεια», συνεχίζει ο Jason. «Προχώρησα στη λήψη άλλων τριών ΗΚΓ για να αποκλείσω τυχόν ψευδώς θετικά, αλλά το καθένα ανέφερε AFib με καρδιακό ρυθμό ηρεμίας πάνω από 160 bpm».

    Πεπεισμένοι από το ρολόι, ο Jason και οι γονείς του πήγαν στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης όπου οι ιατροί επιβεβαίωσαν ότι η μητέρα του εμφάνιζε AFib. Εκεί ενημερώθηκε η μητέρα του ότι απαιτείται άμεση θεραπεία.

    «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι μετά από μια παραμονή στο νοσοκομείο και μια σειρά από διαφορετικά φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν που πρέπει να παίρνει για το υπόλοιπο της ζωής της, είναι απολύτως καλά», μας λέει ο Jason. «Οι ειδικοί του NHS που την φρόντισαν είπαν ότι αν δεν ήταν το Apple Watch, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τα κατάφερνε όλη την υπόλοιπη ημέρα».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.