Αυτά τα χαρακτηριστικά θα θέλαμε να δούμε στο Apple Watch Series 6

0
1083

Οι iPhone ανακοινώσεις κάθε χρόνο είναι κάτι που περιμένουν πολλοί αν και πλέον υπάρχουν ελάχιστες εκπλήξεις μιας και έχουμε πολλές διαρροές μήνες πριν που δείχνουν το τι να περιμένουμε από τις επερχόμενες ναυαρχίδες της Apple. Εκεί που έχουμε λιγότερες φήμες είναι για τα νέα Apple Watch και εκεί σίγουρα κάθε χρόνο ο ενθουσιασμός είναι μεγαλύτερος.

Καταγραφή δεδομένων ύπνου

Κάθε χρόνο έχουμε τουλάχιστον μια φήμη που αναφέρει πως η Apple θα φέρει την καταγραφή δεδομένων ύπνου στο Apple Watch. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει κάποιο τέτοιο αισθητήρα ή εφαρμογή της Apple για αυτό τον σκοπό.

Πίσω το 2018 η Apple εξαγόρασε μια εταιρεία με αυτό το αντικείμενο, την φιλανδική Beddit. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα κανένα από τα διπλώματα τεχνολογίας της εταιρείας δεν έκαναν την εμφάνιση τους σε κάποια Apple συσκευή. Αυτή η καθυστέρηση έρχεται την στιγμή που η Fitbit που ανήκει πλέον στην Google παρουσιάζει συνεχώς wearable συσκευές που έρχονται με ενσωματωμένο αυτό το χαρακτηριστικό.

Έλεγχος για Διαβήτη

Οι διαβητικοί στις μέρες μας είναι πάρα πολλοί δυστυχώς. Εν μέρη αυτοματοποιημένες λύσεις υπάρχουν στην αγορά όπως η One Drop Chrome που μετράει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η One Drop εφαρμογή είναι άριστη για την καταμέτρηση των επιπέδων αυτών αλλά έρχεται με ένα μειωνέκτημα όπως και οι υπόλοιπες συσκευές αυτή την στιγμή στην αγορά. Ο χρήστης θα πρέπει να τρυπήσει το δέρμα του για να κάνει μια μέτρηση.

Το 2019 είχαμε μια αναφορά πως η Apple δούλευε στενά με την One Drop αλλά και άλλες εταιρείες έτσι ώστε να προσφέρει έναν τρόπο μετρήσεων που δεν θα απαιτούσε το είδος της επαφής που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με το τρύπημα του δέρματος. Σίγουρα ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στο Apple Watch θα έφερνε μεγάλη επανάσταση και θα ήταν απίστευτα εξυπηρετικό για εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

Καταγραφή επιπέδων οξυγόνου στο αίμα

Τον Μάρτιο το 9to5Mac είχε αναφέρει πως στον πηγαίο κώδικα της iOS 14 υπήρχαν δείγματα που έδειχναν πως μια τέτοια καταγραφή έρχεται στο Apple Watch φέτος. Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι μια αποκλειστικότητα των Apple Watch Series 6 ή θα έχει να κάνει με το λογισμικό και έτσι η Apple θα το φέρει και σε παλιότερα μοντέλα.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό σίγουρα θα δώσει μεγάλη ώθηση στο Apple Watch και ναι…. η Fitbit συσκευές ήδη το περιλαμβάνουν.

Watch Faces τρίτων

Κάθε έκδοση του watchOS έχει την τάση να φέρνει μια σειρά από νέα watch faces που αντικειμενικά είναι πιο όμορφα από τους προκατόχους τους. Πάρα αυτα εδώ μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα. Το Apple Watch είναι μια συσκευή που έχει πολύ προσωπικό χαρακτήρα για τον κάθε χρήστη και έτσι είναι ώρα η Apple να επιτρέψει σε προγραμματιστές τρίτων να παρουσιάσουν τα δικά τους watch faces.

Το περίεργο χαρακτηριστικό

Σύμφωνα με τον γνωστό πλέον για τις διαρροές του για επερχόμενες συσκευές της Apple Jon Prosser η Apple δουλεύει και πάνω στον τομέα της πνευματικής υγείας. Ένα νέο χαρακτηριστικό θα μπορούσε σύμφωνα με τον ίδιο να εντοπίσει μια επερχόμενη κρίση πανικού.

Όσο καλή σαν ιδέα και αν ακούγεται σίγουρα θα έχει μια πολύ περίεργη υλοποίηση αν τελικά εμφανιστεί ως χαρακτηριστικό μιας και οι εκδηλώσεις κρίσεων πανικού συμπεριλαμβάνουν πολλά συμπτώματα όπως εφίδρωση, πόνους στο στήθος, ναυτία, γρήγορη αναπνοή και πολλά ακόμη. Επειδή είναι πολλές οι παράμετροι λοιπόν δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να φανταστούμε πως το Apple Watch θα μπορούσε με ακρίβεια να εντοπίσει μια τέτοια κρίση.