Ο μέσος χρήστης του Apple Watch ελέγχει το ρολόι του τέσσερις έως πέντε φορές την ώρα, και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για τη λειτουργία Χάρτες, σύμφωνα με δύο ξεχωριστές μελέτες.

Διενεργήθηκε από το Wristly.com και ερευνητές του University of Stockholm’s Mobile Life Centre, δύο έρευνες που ρώτησαν τους Apple Watch ιδιοκτήτες για την τυπική χρήση τους, και ανακάλυψαν μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας.

Screen Shot 2015-11-26 at 14.21.24

Ακόμη και με στάνταρ χαρακτηριστικά, όπως ελέγχοντας τα μηνύματα στο iPhone είναι στατιστικά σπάνιο να γίνει ο ίδιος έλεγχος στο ρολόι της Apple. Σε ένα μήνα, οι ερευνητές προτείνουν ότι το ρολόι της Apple χρησιμοποιείται για να απαντήσει κάποιος στα τηλέφωνα κατά μέσο όρο μόλις οκτώ φορές, και να διαβάσει τα μηνύματά του μόνο δύο φορές.

Screen Shot 2015-11-26 at 14.25.21

Μολονότι μας κάνει εντύπωση από το πόσο λίγοι άνθρωποι είναι πιθανό να στείλουν και να απαντήσουν με μηνύματα από το ρολόι της Apple, το γεγονός αυτό αποτελεί καλό οιωνό για τη συσκευή, διότι δείχνει σταδιακά την οικοδόμηση τη δικής του ταυτότητας – παρά να θεωρηθεί ως μια δεύτερη οθόνη για το iPhone.

Μια άλλη πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία Argus Insights βάζει το ρολόι της Apple πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της πριν από τη φετινή εορταστική περίοδο – με διαφορετικές εκδόσεις του ρολογιού που καταλαμβάνουν 4 από τις 10 πρώτες θέσεις.

Σχολιασμός στο forum