16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή iPhone μέχρι στιγμής για το 2023, αποκαλύπτει μελέτη

    Μετά από μερικές αναφορές που εξετάζουν πόσο σημαντικά είναι τα iPhone για τους χρήστες ανά ηλικία, η CIRP δημοσίευσε τη νεότερη μελέτη της σήμερα το πρωί. Η έκθεση αποκαλύπτει ποια μοντέλα iPhone είναι τα πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2023 και πόσο καλά πωλεί η σειρά iPhone 14.

    • Τα iPhone 14 Pro και Pro Max ήταν τα μοντέλα που αγοράστηκαν περισσότερο, με μερίδιο 22 και 24% στο σύνολο, αντίστοιχα. Το iPhone 14 ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές με 19% του συνόλου.
    • Το μερίδιο για το iPhone 14 Pro εκτινάχθηκε από 15% το 4ο τρίμηνο του 2022 σε 22% για το 1ο τρίμηνο, και έγινε πιο δημοφιλές από το πιο προσιτό iPhone 14.
    • Ενώ το iPhone 14 Pro Max παρέμεινε το πιο επιτυχημένο από οποιοδήποτε μοντέλο, το μερίδιο του μειώθηκε κατά 4% από 28% το 4ο τρίμηνο του 2022, σε 24% το πρώτο τρίμηνο.

    Τα iPhone 14 Pro και Pro Max αποτελούσαν το 46% των συνολικών αγορών iPhone στις ΗΠΑ στην αμερικανική έρευνα. Προσθέστε τα iPhone 14 και 14 Plus, και τα τελευταία μοντέλα iPhone αποτελούσαν το εντυπωσιακό 75% του συνόλου.

    Το CIRP υπογραμμίζει ότι το μερίδιο των τριών τετάρτων για τη σειρά iPhone 14 είναι μια αύξηση σε σχέση με το 71% που συγκέντρωσε η σειρά iPhone 13 πριν από ένα χρόνο. Εντυπωσιακά, αυτό σημαίνει ότι τα πιο ακριβά μοντέλα της Apple κερδίζουν περισσότερο μερίδιο πωλήσεων από πριν.

    Κλείνοντας, το CIRP σημειώνει ότι τα μοντέλα premium της Apple που πωλούν σημαντικά μεταφράζονται σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους της Apple. Και φαίνεται να υπάρχει μια τάση ότι «Οι περισσότεροι πελάτες αναβαθμίζουν από τα προηγούμενα iPhone σε μοντέλα premium, ενώ η Apple κερδίζει από το Android και αγοραστές για πρώτη φορά με παλαιότερα».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.