22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Αποκλειστικό: Η ανάπτυξη αντίστροφης ασύρματης φόρτισης iPhone συνεχίζεται αφού η Apple έχασε τον στόχο

    Η Apple συνεχίζει τις εργασίες της για την πλήρη υποστήριξη αντίστροφης ασύρματης φόρτισης για το iPhone, παρά τις καθυστερήσεις που συνάντησαν οι μηχανικοί της. Το 9to5Mac έχει ακούσει από πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα ότι η Apple ήλπιζε να κάνει το ντεμπούτο της τη δυνατότητα με τη σειρά iPhone 14 Pro, αλλά απέτυχε να τηρήσει αυτήν την προθεσμία.

    Ωστόσο, οι πηγές αναφέρουν ότι οι μηχανικοί της Apple προχωρούν με την ανάπτυξη της αμφίπλευρης ασύρματης φόρτισης παράλληλα με τις βελτιστοποιήσεις λογισμικού για αυτήν.

    Η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, που αναφέρεται επίσης ως αμφίπλευρη ασύρματη φόρτιση, είναι μια τεχνολογία που θα επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να επαναφορτίζουν ένα τηλέφωνο με ασύρματο φορτιστή αλλά και να χρησιμοποιούν τη συσκευή για να επαναφορτίζουν ένα αξεσουάρ.

    Είναι ενδιαφέρον ότι τα iPhone είχαν τουλάχιστον μέρος του απαραίτητου υλικού για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση από το iPhone 12. Οι αρχειοθετήσεις της FCC αποκάλυψαν ότι η σειρά iPhone 12 περιελάμβανε υλικό ασύρματης φόρτισης, αλλά η δυνατότητα ήταν ανενεργή.

    Το MagSafe Battery Pack, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του επίσης με το iPhone 12, αποκάλυψε μερικές από τις εργασίες της Apple για την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Όπως σημειώσαμε τότε, μπορείτε να συνδέσετε ένα καλώδιο Lightning στο iPhone σας και, στη συνέχεια, το iPhone σας θα στείλει ρεύμα στο MagSafe Battery Pack. Ωστόσο, η Apple δεν αναφέρθηκε ρητά σε αυτό ως αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

    Η πλήρης εφαρμογή της αντίστροφης ασύρματης φόρτισης θα επέτρεπε στο iPhone να φορτίζει οποιοδήποτε αξεσουάρ με δυνατότητα Qi. Για τους χρήστες της Apple, μία από τις πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις χρήσης αυτής της δυνατότητας θα ήταν η φόρτιση των AirPods. Εάν το iPhone υποστήριζε αμφίπλευρη ασύρματη φόρτιση, θα μπορούσατε να επαναφορτίσετε τα AirPods σας απλώς τοποθετώντας τα στο πίσω μέρος του iPhone σας.

    Τον Ιανουάριο, ανακοινώθηκε ότι η Apple και η κοινοπραξία Wireless Power συνεργάζονται για ένα πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi επόμενης γενιάς που βασίζεται στο MagSafe. Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να προωθήσει τις δικές της εφαρμογές MagSafe και Qi, βοηθώντας ενδεχομένως και την τεχνολογία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης της εταιρείας.

    Η Apple εξακολουθεί να έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Σύμφωνα με πηγές εξοικειωμένες με το θέμα που μίλησαν στο 9to5Mac, η Apple συνεχίζει να εργάζεται σε πιο προηγμένη τεχνολογία αμφίπλευρης ασύρματης φόρτισης για το iPhone.

    Οι πηγές αναφέρουν ότι η Apple ήλπιζε να συμπεριλάβει πλήρη υποστήριξη για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, αλλά η δυνατότητα δεν είχε οριστικοποιηθεί εγκαίρως για εκείνη την κυκλοφορία. Παρά το γεγονός ότι χάσαν αυτόν τον στόχο, οι μηχανικοί της Apple εξακολουθούν να εργάζονται για τη λειτουργία και ελπίζουν να την κάνουν ντεμπούτο σε ένα μελλοντικό iPhone.

    Εσωτερικά, η Apple αναπτύσσει ένα μοναδικό υλικολογισμικό “ασύρματης τροφοδοσίας” ως βάση για τη δυνατότητα. Η εργασία σε αυτό το υλικολογισμικό είναι μια σημαντική πτυχή της συνεχιζόμενης δοκιμής και μηχανικής του υλικού αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Μία από τις βασικές πτυχές της διμερούς φόρτισης είναι η διαχείριση των ταχυτήτων φόρτισης μεταξύ του iPhone και της άλλης συσκευής, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής θερμότητας και της απόδοσης φόρτισης.

    Η Apple αναπτύσσει επίσης μια ειδική διεπαφή χρήστη για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται σήμερα για φορτιστές και αξεσουάρ MagSafe. Αυτό θα περιλαμβάνει κινούμενα σχέδια επί της οθόνης καθώς και ηχητικό εφέ που υποδεικνύει ότι έχει ξεκινήσει η αμφίπλευρη ασύρματη φόρτιση.

    Τέλος, οι πηγές του 9to5Mac προειδοποίησαν ότι η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση θα μπορούσε τελικά να καθυστερήσει ξανά ή να καταργηθεί εντελώς. Η λειτουργία βρίσκεται στα σκαριά τουλάχιστον από το iPhone 11 και έχει αποδειχθεί πρόκληση λόγω ανησυχιών σχετικά με τη διαχείριση της θερμότητας και τις ταχύτητες φόρτισης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.