19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ανακαλύψτε τα μυστικά της μπάρας ήχου στο Mac σας | Οδηγίες

    Screen Shot 2015-02-26 at 14.43.51

    Το κουμπί ήχου στην μπάρα μενού του OS X επιφανειακά μπορεί να δείχνει πολύ απλό. Όταν κάνετε κλικ πάνω του έχετε ένα slider ήχου για να ρυθμίζετε την ένταση του ήχου που εξάγεται από τα ηχεία του Mac σας.

    Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλά περισσότερο που μπορείτε να κάνετε με αυτό το μενού ελέγχου.

    Για παράδειγμα πόσοι από εσάς γνωρίζατε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε την συσκευή ήχου του Mac σας και γρήγορα να μπείτε στις ρυθμίσεις; Επίσης έχετε μέσω αυτού ακόμη και την δυνατότητα να αλλάξετε την ένταση των ήχων των ειδοποιήσεων σας.

    Αλλάξτε το Input – Output 

    Για να αλλάξετε την ένταση του ήχου σε μια συσκευή εισόδου ή εξόδου κρατήστε παρατεταμένο το Alt/Option (⌥) στο πληκτρολόγιο σας και κάντε κλικ στο κουμπί ήχου της μπάρας μενού στην κορυφή. Από εκεί θα μπορέσετε να επιλέξετε μεταξύ των διαθέσιμων συσκευών που είναι συνδεμένοι με το Mac σας.

    Κάνοντας κλικ πάνω σε μια διαθέσιμη συσκευή η έξοδος ή είσοδος του ήχου θα μεταφερθεί απ ευθείας σε αυτή. Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία ειδικά αν είστε συνδεμένοι με μια συσκευή μέσω AirPlay, για παράδειγμα το Apple TV σας.

    Γρήγορη πρόσβαση στις Ρυθμίσεις ήχου 

    System-Preferences-Sound-1024x705

    Κρατώντας πατημένο το Alt/Option (⌥) έχετε επίσης γρήγορη πρόσβαση στις Ρυθμίσεις ήχου.

    Ρύθμιση έντασης των ειδοποιήσεων σας 

    System-alert-volume-control-menu-bar

    Κρατήστε το Shift στο πληκτρολόγιο σας και κάντε κλικ στο κουμπί ήχου της μπάρας μενού στην κορυφή. Παρατηρήστε πως το επίπεδο έντασης θα είναι διαφορετικό από αυτό του συστήματος σας. Αυτό γίνεται γιατί πατώντας το Shift και κάνοντας κλικ στο κουμπί αυτό έχετε αλλαγή από την ένταση του ήχου του συστήματος σας στην ένταση ήχου των ειδοποιήσεων σας.

    Δείτε και το παρακάτω αναλυτικό βίντεο:

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles