25.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Αγόρασε ένα Apple Watch για να μετράει βήματα – αντί αυτού βρήκε όγκο στην καρδιά.

    Το Apple Watch επιδεικνύει για άλλη μια φορά τις ικανότητές του που μοιάζουν με υπερήρωες σώζοντας τη ζωή μιας γυναίκας που ζει στο Maine, όπως αναφέρει το Today.

    Το Apple Watch της Kim Durkee εντόπισε έναν ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό κατά τη διάρκεια του ύπνου της που έδειχνε την παρουσία κολπικής μαρμαρυγής. Γνωστή ως Afib, η κατάσταση εμφανίζεται όταν οι άνω και κάτω θάλαμοι της καρδιάς σας δεν συγχρονίζονται. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η καρδιά σας χτυπά πολύ αργά ή πολύ γρήγορα. Είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα για τη ζωή προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας.

    «Δεν είχα ούτε μία υπόδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο σώμα μου, ούτε μία».

    Φυσικά, όλα άλλαξαν όταν η Durkee άρχισε να λαμβάνει τις ειδοποιήσεις AFib πολλές συνεχόμενες ημέρες και όταν αναζήτησε ιατρική βοήθεια, σίγουρα ο γιατρός διαπίστωσε ότι είχε AFib. Αλλά αυτό δεν ήταν το πιο συγκλονιστικό μέρος της ανακάλυψης.

    Μετά από περαιτέρω εξετάσεις, οι υπέρηχοι αποκάλυψαν την παρουσία μυξώματος – ενός μη καρκινικού όγκου που βρίσκεται στην καρδιά – το οποίο μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά επεισόδια.

    Η Durkee χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για να λύσει το πρόβλημα και εξακολουθεί να φοράει ένα Apple Watch όλη την ώρα.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Apple Watch σώζει τη ζωή κάποιου. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να βρείτε πολλές ιστορίες για το Apple Watch που έγινε ο φύλακας άγγελος κάποιου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.