Η Apple μπορεί να ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα νέο ανανεωμένο MacBook Air στου επόμενου έτους Worldwide Developers Conference, σύμφωνα με την Taiwan Economic Daily News. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, το WWDC 2016 θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και η σημερινή αναφορά υποστηρίζει ότι το νέο MacBook Air θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του κατά το τρίτο τρίμηνο, το οποίο αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Το νέο MacBook Air λέγεται ότι θα έχει μια πιο ευέλικτη σχεδίαση στα 13-ιντσών και 15-ιντσών μεγέθη, αλλά δεν είναι σαφές κατά πόσον θα συμπεριληφθεί επίσης και ένα μοντέλο 11 ιντσών. Ο λεπτότερος σχεδιασμός θα οφείλεται από τον “πλήρη επανασχεδιασμό”  σε όλους τους τομείς και η Apple φέρεται να εργάζεται με τους προμηθευτές της για την ανάπτυξη αυτών των νέων στοιχείων.

macbook_airs_2015

Πολλοί θεώρησαν ότι το MacBook Air δε θα ξανακυκλοφορούσε από ένα σημείο και μετά και με τη μείωση του κόστους θα επιτρεπόταν στο MacBook να γίνει η mainstream notebook προσφορά της Apple, έτσι ώστε ένα επανασχεδιασμένο MacBook Air θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μικρή έκπληξη.

Η προσθήκη ενός 15-ιντσών MacBook Air θα μπορούσε να υπαινίσσεται το όραμα της Apple για την μελλοντική γκάμα της, με το 12-ιντσών MacBook να καταλαμβάνει το ultraportable σημείο, το MacBook Air που εξυπηρετεί κανονικά τους πελάτες σε 13 και 15 ίντσες, και το MacBook Pro που προσφέρει περισσότερη δύναμη σε αυτά τα ίδια μεγέθη.

Σχολιασμός στο forum