20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Άποψη: Με το Spring Loaded event να ανήκει πλέον στο παρελθόν αυτή είναι η γνώμη μας για τις ανακοινώσεις της Apple

    Η Apple παρουσιάζει αυτά τα ψηφιακά events εδώ και περίπου ένα χρόνο τώρα και σίγουρα κάνουν απίστευτη δουλειά. Δεν είναι μεγάλα σε διάρκεια, δεν κουράζουν, εστιάζουν εκεί που πρέπει και δείχνουν άμεσα τα νέα προϊόντα. Το πρώτο ψηφιακό event της Apple για το 2021 με την ονομασία Spring Loaded μας έφερε μια σειρά από καλούδια που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό και μακράν ήταν μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις της Apple.

    Με 3 νέα μεγάλα προϊόντα, την ανανέωση του Apple TV και με μερικές ανακοινώσεις στις υπηρεσίες της η Apple σίγουρα κατέβηκε πολύ δυνατά για ακόμη μια φορά.

    Λατρεύουμε να βλέπουμε τέτοια events αλλά όπως έχουμε πει και κάποιες άλλες φορές οι αρχικές μας αντιδράσεις έχουν το στοιχείο του ενθουσιασμού εκείνης της στιγμής. Πλέον που είχαμε λίγο χρόνο να ηρεμίσουμε από τον ενθουσιασμό αυτό έφτασε η ώρα να παρουσιάσουμε την γνώμη μας για τις ανακοινώσεις αυτή.

    AirTags: Επιτέλους!

    Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια με φήμες και εικασίες η Apple τελικά παρουσίασε τα AirTags. Τον Bluetooth tracker της που δουλεύει με την Find My εφαρμογή και που μπορείτε να το βάλετε στα κλειδιά σας, την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και κατόπιν να μπορείτε να τα εντοπίζετε από την άνεση του iPhone σας.

    Ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό είναι πως η Find My εφαρμογή θα σας καθοδηγήσει και θα σας πει ακόμη και πόσο μακριά βρίσκετε από το AirTag καθώς κάνετε αναζήτηση αυτού. Φυσικά μπορείτε να κάνετε και ping τα AirTags και να εκπέμψουν ήχο. Επιπλέον τα στοιχεία προστασίας της ιδιωτικότητας που έχει φέρει η Apple σε αυτά είναι εντυπωσιακά. Με αυτά αυτοί οι trackers δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για περιέργους σκοπούς και παράλληλα θα προστατέψουν τα δεδομένα και την τοποθεσία του κατόχου τους.

    Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η τιμή τους – μην ξεχνάμε μιλάμε για την Apple. Σίγουρα δεν περιμέναμε κάποια τρελή τιμολόγηση αλλά το κόστος τους κρίνεται ιδιαίτερα λογικό αν αναλογιστεί κάποιος και το τι προσφέρουν.

    Βέβαια για να τα λέμε όλα τα AirTags δεν έρχονται με κάποια θήκη και έτσι για να τα χρησιμοποιήσει κάποιος με τον πιο κατάλληλο τρόπο θα χρειαστεί να αγοράσει και κάποιο αξεσουάρ για αυτό. Τα επίσημα αξεσουάρ της Apple για τα AirTags δεν είναι οικονομικά και κάποια κοστίζουν περισσότερο από το ίδιο το AirTag. Τα ευχάριστα βέβαια νέοι είναι και πως κατασκευαστές τρίτων ήδη έχουν παρουσιάσει τις δικές τους προτάσεις που είναι αρκετά πιο οικονομικές από αυτές της Apple.

    iMac (2021): Χρώματα και διασκέδαση

    Μια ανακοίνωση που την περιμέναμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Τα συναισθήματα μας εδώ είναι η αλήθεια πως είναι ανάμικτα. Οι φήμες και οι διαρροές παρουσίαζαν τα νέα iMacs με σχεδιασμό παρόμοιο με την Pro Display XDR εξωτερική οθόνη της Apple – δηλαδή πολύ λεπτά πλαίσια και μεγάλη οθόνη. Η Apple ανακοίνωσε όμως αυτό το iMac με μια διχρωμία στην τονικότητα του κάθε χρωματισμού και λευκά πλαίσια γύρω από την οθόνη.

    Μας ξετρέλανε αυτός ο νέος σχεδιασμός; Η απάντηση είναι πως όχι. Δεν είναι όμως όλα άσχημα σε αυτόν. Έχουμε ένα απίστευτα λεπτό all-in-one desktop και μάλιστα είναι τόσο μικρό το πάχος του που η θύρα ακουστικών έπρεπε αναγκαστικά να ενσωματωθεί πλευρικά από το πίσω μέρος!

    Στην καρδιά της συσκευής πλέον χτυπάει ο M1 επεξεργαστής κάτι το οποίο σημαίνει πως με άνεση θα υπερτερεί του προκατόχου του του 21 ιντσών Intel iMac. Σε αυτό συμπληρώστε πως έχουμε τουλάχιστον 2 Thunderbolt 3 / USB 4 θύρες σε κάθε μοντέλο, μια αναβαθμισμένη κάμερα και ηχεία που υποστηρίζουν Dolby Atmos και έτσι σίγουρα μιλάμε για μια εντυπωσιακή συσκευή.

    Αν κάποιος τώρα δει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων 24 ιντσών iMacs σίγουρα θα διαπιστώσει πως αυτά περισσότερο απευθύνονται στον καθημερινό χρήστη. Είναι το τέλειο iMac για όλη την οικογένεια υπό μια έννοια – ιδανικό για το σχολείο αλλά και το γραφείο, ιδανικό για πλοήγηση, ιδανικό για αναπαραγωγή περιεχομένου και ιδανικό για τις περισσότερες βασικές εργασίες ενός καθημερινού χρήστη.

    Ακόμη και οι χρωματισμοί που επέλεξε η Apple για αυτό δίνουν αυτή την αίσθηση – αυτή του βασικού υπολογιστή στο σπίτι.

    iPad Pro (2021): Περισσότερη ισχύς, την χρειαζόμαστε όμως;

    To iPad Pro 2021 είναι μάλλον αυτό που μπερδεύει περισσότερο από το Spring Loaded event. Αν και η έλευση του M1 επεξεργαστή στο iPad Pro φέρνει τεράστια ισχύ στο tablet δεν μπορούμε να σκεφτούμε και δεν ξέρουμε κάποιους iPad Pro 2020 χρήστες που θεώρησαν πως αυτά τα μοντέλα δεν είχαν ήδη αρκετή ισχύ. Και η Apple δεν σταμάτησε εκεί μιας και όλα τα iPad Pro 2021 μοντέλα έχουν τουλάχιστον 8GB RAM και μάλιστα για την χωρητικότητα των 1TB και 2TB η Apple έχει βάλει 16GB RAM.

    Πέρα από την ισχύ είχαμε και την έλευση της Liquid Retina XDR οθόνης στο 12.9 ιντσών μοντέλο που μοιάζει απλά μαγευτική. Σίγουρα οι άνθρωποι που επεξεργάζονται βίντεο, φωτογραφίες και HDR περιεχόμενο θα λατρέψουν αυτό το iPad πραγματικά.

    Τέλος αυτό που κάνει το iPad Pro 2021 πιο “Pro” είναι η έλευση της Thunderbold συνδεσμολογίας. H USB-C θύρα είναι πλέον μιας Thunderbolt 3 / USB 4 θύρα που φέρνει την συνδεσιμότητα του tablet σε άλλα επίπεδα – Thunderbolt οθόνες, εξωτερικούς δίσκους και πολλά ακόμη.

    Αναφέραμε στην αρχή πως το iPad Pro 2021 μπερδεύει και εξηγούμε. Είναι ξεκάθαρο πως το iPad Pro 2021 είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική αναβάθμιση στην συσκευή εδώ και χρόνια. Έχει τόσο ισχύ στο εσωτερικό του που μέρος αυτή δεν έχει αυτή την στιγμή τόση λογική. Ναι είναι ένα πανίσχυρο tablet το οποίο όμως θα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ίδιας της φύσης του.

    Η θεωρία μας λέει πως υπάρχουν περισσότερα για αυτό το tablet από ότι μας παρουσιάζει τώρα η Apple. Το κομμάτι του παζλ που δεν έχουμε είναι η παρουσίαση του iPadOS στο WWDC 2021 και έπειτα.

    Apple TV 4K (2021): Το νέο χειριστήριο είναι το καλύτερο στοιχείο του

    Στο Spring Loaded event ελπίζαμε πως η Apple θα παρουσίαζε κάτι διαφορετικό για το Apple TV – ίσως να παρουσίαζε ένα Apple TV stick για παράδειγμα – αντί αυτού είχαμε ένα νέο Apple TV 4K 2021 με αναβαθμίσεις στο εσωτερικό του.

    Οι αναβαθμίσεις στο hardware σίγουρα δεν είναι αμελητέες ειδικά για τους κατόχους του Apple TV HD ή και παλαιότερων μοντέλων. Ο A12 Bionic επεξεργαστής του σίγουρα θα κάνει τα πάντα πιο ομαλά και οι κάτοχοι 4K τηλεοράσεων πλέον θα έχουν το κατάλληλο Apple TV για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες αυτών.

    Αυτό που πραγματικά ξεχώρισε ήταν όμως το νέο Siri χειριστήριο. Πλέον έχουμε ένα ενιαίο σχεδιασμό από αλουμίνιο με κουμπιά που ξεχωρίζουν και έτσι η χρήση του είναι άκρως εργονομική και πιο εύχρηστη. Το γεγονός πως το χειριστήριο αυτό προσφέρει και λειτουργίες mute και power για την ίδια την τηλεόραση είναι επίσης θετικό.

    Με απλά λόγια το νέο χειριστήριο είναι ότι θέλαμε τόσο καιρό από την Apple στον τομέα αυτό. Επίσης είναι απίστευτα θετικό πως είναι συμβατό και με την Apple TV HD καθώς και την παλαιότερη Apple TV 4K έχοντας μια προς τα πίσω συμβατότητα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.