Μετά την περσινή KRACK ευπάθεια, η WPA3 Wi-Fi ασφάλεια ανακοινώθηκε

688

Η Wi-Fi Alliance ανακοίνωσε σήμερα το νεότερο Wi-Fi πρωτόκολλο ασφαλείας, το WPA3. Το νέο αυτό πρωτόκολλο θα γίνει διαθέσιμο φέτος και θα φέρει νέες δυνατότητες τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά δίκτυα.

Σε ένα δελτίου τύπου η Wi-Fi Alliance έδωσε πληροφορίες για το πως το WPA3 είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με το WPA2.

“4 νέες δυνατότητες για προσωπικά και επαγγελματικά δίκτυα θα κάνουν την εμφάνιση τους το 2018 ως μέρος τους εγκεκριμένου WPA3™. 2 από τα χαρακτηριστικά αυτά θα φέρουν ασφάλεια ακόμη και όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν κωδικούς που δεν είναι δυνατοί και σύνθετοι βάση των συστάσεων μας ενώ παράλληλα θα απλοποιηθεί η διαδικασία παραμετροποίησης με ασφάλεια μιας συσκευής ειδικά αυτών που δεν έχουν καθόλου διεπαφή για τον χρήστη”

Μετά μάλιστα την περσινή KRACK Wi-Fi ευπάθεια το WPA3 φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας και για τα κοινόχρηστα δίκτυα και όχι μόνο.

“Ένα ακόμη χαρακτηριστικό θα δυναμώσει την ιδιωτικότητα τον κοινόχρηστων ανοιχτών δικτύων μέσω κρυπτογράφησης δεδομένων. Επίσης ένας νέος αλγόριθμος 192 bit στενά συνυφασμένος με εμπορικές διεθνείς ενώσεις θα προστατεύσει επιπλέον Wi-Fi δίκτυα κυβερνήσεων και όχι μόνο”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΣαν σήμερα 11 χρόνια πριν η Apple επαναπροσδιόρισε το κινητό
Νεότερες ειδήσεις »Τα EarBuds που έχουν κατασκευαστεί από παράνομα όπλα [CES 2018]
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.