Μαθητές του “Woz U” προγράμματος των $13.000 του Steve Wozniak ασκούν δριμύ αρνητική κριτική

354

Ένα πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού με την ονομασία Woz U, το οποίο δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή της Apple Steve Wozniak, λανσαρίστηκε πέρυσι με σκοπό την εκμάθηση και εκπαίδευση σε φυσιολογικές τιμές.

Σήμερα πολλοί μαθητές του προγράμματος αυτού αναφέρουν πολλές έλλειψης και προβλήματα!!

Όταν το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρυσι ο Wozniak είχε αναφέρει:

“Ο στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε και να μάθουμε σε νέους ανθρώπους ψηφιακές ικανότητες που τις ζητάει η αγορά εργασίας χωρίς να τους χρεώσουμε ένα πακτωλό χρημάτων για αυτή την διαδικασία. Οι άνθρωποι συνήθως φοβούνται να διαλέξουν μια καριέρα στην τεχνολογία γιατί πιστεύουν πως μπορεί να μην τα καταφέρουν. Εγώ πιστεύω ότι μπορούν και θέλω να τους το αποδείξω.” 

Πάρα αυτά όπως αναφέρει σήμερα το CBS, μαθητές των 33 εβδομάδων του προγράμματος αυτού αναφέρουν σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα που αντιμετώπισαν. Ο πρώην μαθητής Bill Duerr αναφέρει πως τα μαθήματα αυτά που του στοίχισαν $13,200 ήταν μια μεγάλη απογοήτευση.

“Ο Duerr ανέφερε πως προβλήματα στο περιεχόμενο ήταν κάτι συχνό. Οι ζωντανές διαλέξεις ήταν ουσιαστικά προ βιντεοσκοπημένες και εκτός χρόνου, οι βοηθοί των μαθητών δεν είχαν τα κατάλληλα προσόντα ενώ σε κάποιο από τα μαθήματα δεν είχαν καν κάποιο δάσκαλο.”

Το CBS άκουσε τα σχόλια από περισσότερους από 24 πρώην μαθητές αυτού του προγράμματος που ούτε λίγο ούτε πολύ συμφώνησαν με τα όσα ανέφερε ο Duerr.

“Η αίσθηση που μου άφησε ήταν αυτή ενός $13.000 e-book. To πρόγραμμα έχει πολλά κενά ενώ ήταν τραγικό το γεγονός πως πολλές φορές υπήρχαν υπερσύνδεσμοι που σε παρέπεμπαν σε κείμενα της Microsoft ή ακόμη και στο Wikipedia.”

O ίδιος ο Steve Wozniak αρνήθηκε να απαντήσει σε κάποια από τις ερωτήσεις του CBS πάνω σε αυτό το θέμα και η μόνη επίσημη απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο του προγράμματος Woz U που σύντομα τόνισε πως “ο Wozniak επανεξετάζει τα μαθήματα του προγράμματος αυτού”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςH Apple κυκλοφόρησε τα Everyone Can Create δωρεάν μαθήματα στο Apple Books
Νεότερες ειδήσεις »Το Life is Strange 2 έρχεται στο macOS την επόμενη χρονιά [Video teaser]
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.