Γιατί το 2018 πρόκειται να αποτελέσει τεράστιο σημείο καμπής για τον κόσμο των κινητών συσκευών

323

Το 2018 πρόκειται να αποτελέσει ένα τεράστιο σημείο καμπής για τον κόσμο των κινητών συσκευών και αυτό είναι κάτι που πολλοί αναλυτές και μη πιστεύουν.

Οι λόγοι για κάτι τέτοιο συγκεντρώνονται στα εξής:

Οι υπηρεσίες θα κερδίσουν έδαφος και θα είναι πιο σημαντικές από τις εφαρμογές

Οι εφαρμογές σίγουρα έχουν ένα δικό τους χώρο ο οποίος τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε σημαντικά. Η πίεση όμως που δέχονται από τις υπηρεσίες είναι πλέον κάτι εμφανές και την απαρχή την έχει κάνει η ίδια η Apple. Οι πάροχοι υπηρεσιών αναμένεται να δράσουν άκρως επιθετικά του χρόνου και θα προσπαθήσουν να εδραιώσουν την θέση τους σε λογισμικά ειδικά όπως το iOS που απευθύνεται σε εκατομμύρια χρήστες. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε με το WeChat στην Κίνα και αυτό είναι πραγματικά μόνο η αρχή. Σε πιο κοντινές μας υπηρεσίες μια ματιά στα Spotify και YouTube TV αποκαλύπτουν που πραγματικά είναι τα λεφτά στο άμεσο μέλλον.

Οι κατασκευαστές θα έχουν ακόμη πιο δύσκολο έργο ως προς την διαφοροποίηση τους

Πριν μερικά χρόνια είχαμε μια τεράστια γκάμα τηλεφώνων στην αγορά από πολλούς κατασκευαστές. Ακολούθησε η έκρηξη στην αγορά με τα BlackBerry, Symbian, Windows Mobile, iPhone, Android, webOS, Windows Phone, Tizen, και πολλά ακόμη.

Πλέον ο συνωστισμός είναι μεγάλος και η αναζήτηση για διαφοροποίηση έχει γίνει άγιο δισκοπότηρο για όλες τις εταιρείες.

Χαρακτηριστικά καμερών, οθόνης και άλλου είδους προσθήκες θα κάνουν την εμφάνιση τους σε πρώτο πλάνο όλο και περισσότερο καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές προσπαθούν να κερδίσουν κοινό για τις συσκευές τους και προσπαθούν να κερδίσουν τον μέσο καταναλωτή.

Mobile και Κοινωνικά δίκτυα ενωμένα

Χαρακτηριστικά hardware όπως γρήγορες συνδέσεις, GPS και πολλά ακόμη έφεραν μια σειρά από νέες εφαρμογές τα τελευταία χρόνια όπως το Facebook και το Twitter που μεγαλουργούν στις μέρες. Πιο σημαντικά περισσότερο από 1 δις χρήστες θα βασιστούν στις mobile συσκευές τους για να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό αυτό δίκτυο και θα επαναπαυτούν στις υπηρεσίες που προσφέρει για να μαθαίνουν νέα και όχι μόνο. Πλέον είδαμε και αποδείχθηκε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν αυτά τα κοινωνικά δίκτυα στην διαμόρφωση απόψεων για μια ολόκληρη κοινωνία και πως μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και ολόκληρες κυβερνήσεις.

Αυτό που έγινε φέτος ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η επαυξημένη πραγματικότητα θα φέρει νέες ευκαιρίες 

Η επαυξημένη πραγματικότητα θα γίνει η νέα μέθοδος για να εστιάσει και να πλησιάσει κάποιους τους καταναλωτές και μάλιστα με τρόπους που δεν έχουμε γνωρίσει μέχρι και σήμερα.

Η ψηφιακή πραγματικότητα είναι αρκετά σύνθετη για να γίνει κοινό βίωμα στους περισσότερους. Από την άλλη η επαυξημένη πραγματικότητα είναι πιο εύκολα προσβάσιμη και εύκολη για τον κόσμο. Όσο η επαυξημένη πραγματικότητα θα ψάχνει να βρει την εφαρμογή αυτή που θα την αναδείξει και θα την εδραιώσει στην καθημερινότητα μας θα βλέπουμε όλο και περισσότερες εταιρείες να την χρησιμοποιούν για να κερδίσουν καταναλωτές.

H Microsoft δεν θα εγκαταλείψει την Mobile αγορά 

Σίγουρα η εταιρεία έχει πολλά προβλήματα στον χώρο αυτό και πολλούς πονοκεφάλους τα τελευταία χρόνια αλλά δεν θα εγκαταλείψει την μάχη τόσο εύκολα. Οι αλλαγές στην mobile αγορά θα είναι τόσο γρήγορες που θα δώσουν σε πολλούς μια δεύτερη και τρίτη ευκαιρία για να φτάσουν και ίσως να ξεπεράσουν αυτούς που προπορεύονται αυτή την στιγμή και η Microsoft το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Στο παραπάνω σημαντικό ρόλο θα παίξει και το γεγονός πως από το 2018 και έπειτα θα δούμε ότι το βάρος θα πέφτει περισσότερο στις υπηρεσίες και λιγότερο στις ίδιες τις συσκευές.

Η καινοτομία στο Hardware δεν έχει τελειώσει 

Αναμένουμε από την Apple το 2018 να πιέσει και να πάει ακόμη πιο μπροστά την καινοτομία στον τομέα του hardware. Το iPhone X είναι ήδη μια ταχύτητα πιο γρήγορο από τον ανταγωνισμό και η Apple θα συνεχίσει να χτίζει και να επενδύει σε αυτό το μοναδικό οικοσύστημα συσκευών και υπηρεσιών που έχει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςPUBG: Δείτε τα πρώτα βίντεο των mobile εκδόσεων!!
Νεότερες ειδήσεις »AppleCoin: Γιατί η επόμενη μεγάλη κίνηση της Apple μπορεί να είναι το δικό της νόμισμα
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.