Πως η TrueDepth κάμερα του iPhone X μπορεί να… κλέψει την δουλειά των CGI στούντιο

856

Όταν παρουσιάστηκε το iPhone X από την Apple πριν λίγους μήνες, ένα εκ των κυριότερων χαρακτηριστικών που διαφήμιζε η εταιρεία ήταν η δυνατότητα της TrueDepth κάμερας να εντοπίσει τις εκφράσεις του προσώπου. Η υλοποίηση αυτού του χαρακτηριστικού ήρθε με τα λεγόμενα Animoji.

Σήμερα λοιπόν αρκετοί κάτοχοι του iPhone X απολαμβάνουν την χρήση αυτών των ιδιαίτερων emoticons τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν το πρόσωπο του χρήστη και να πάρουν όποια έκφραση η γκριμάτσα επιθυμεί αυτός.

Μπορεί για κάποιους αυτή την στιγμή το όλο εγχείρημα να φαίνεται ως ένα gimmick της Apple αλλά η αλήθεια είναι πως η TrueDepth κάμερα του iPhone X μπορεί να αντιληφθεί το πρόσωπο του χρήστη τόσο καλά που θεωρητικά και σε μικρό μιλώντας πάντα βαθμό θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα κινηματογραφικά στούντιο CGI που ασχολούνται με την ταύτιση προσώπων των ηθοποιών στα μοντέλα κινουμένων σχεδιών.

Για να αποδείξει το παραπάνω, ένα επαγγελματικό στούντιο ηχογραφήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες ονόματι KNL Studios χρησιμοποίησε το iPhone X, έναν αισθητήρα κινήσεων του σώματος και ένα cgi σώμα κινουμένων σχεδίων που δεν κόστισε πολύ στην κατασκευή του, για την δημιουργία ενός βίντεο που φανερώνει πόσο καλή δουλειά μπορεί να κάνει το iPhone X.