Τι πραγματικά κάνει το νέο T2 Chip που βρίσκεται στα νέα iMac Pro

894

Αν σας έκανε εντύπωση η είδηση πως το νέο T2 Chip στα νέα iMac Pro μπορεί να ασκήσει ένα DFU restore στην συσκευή σε ακραίες περιπτώσεις να σας αναφέρουμε πως αυτό γίνεται μιας και ο ρόλος του για την ασφάλεια της συσκευής είναι πάρα πολύ μεγάλος όπως μπορείτε να διαβάσετε και παρακάτω.

To MacWorld δίνει μια πολύ ενδιαφέρον εικόνα αυτού του νέου chip της Apple και των όσων διαχειρίζεται.

“Στα περισσότερα Macs υπάρχουν συγκεκριμένοι διακόπτες ελέγχου για τον ήχο, τους δίσκους και την διαχείριση του συστήματος. Το T2 της Apple πλέον είναι υπεύθυνο για όλα αυτά. Έτσι λοιπόν διαχειρίζεται τα στερεοφωνικά ηχεία του iMac Pro, τα εσωτερικά μικρόφωνα, τους ανεμίστηκες και όλα αυτά τελείως μόνο του”

Πέρα όμως από τα παραπάνω το chip έχει και μεγάλες δικλίδες ασφάλειες που ενεργοποιεί όταν κάτι δεν πάει καλά με το μηχάνημα.

“Όταν κάποιος κάνει εκκίνηση σε ένα iMac Pro το γνώριμο logo της Apple κάνει την εμφάνιση του άμεσα. Αυτό είναι σημάδι πως το T2 Chip παίρνει τον έλεγχο. Για λόγους ασφαλείας το T2 έχει τον ρόλο της πιστοποίησης της ασφάλειας της συσκευής. Είναι υπεύθυνο για όλη την διαδικασία του boot και ελέγχει πρακτικά τα πάντα μέσα σε ένα κρυπτογραφημένο περιβάλλον – φυσικά κάνει και έλεγχο όλων των ψηφιακών υπογραφών της Apple και του μηχανήματος για ταυτοποίηση αυθεντικότητας πριν ξεκινήσει η διαδικασία του boot της συσκευής.

Μια εσφαλμένη αναβάθμιση του iMac Pro θα κάνει το T2 να θεωρήσει πως διακυβεύεται η ασφάλεια της συσκευής και έτσι δεν θα επιτρέψει το boot της. Επίσης αυτός είναι και ο λόγος πως οι SSDs του iMac Pro αν αφαιρεθούν από την συσκευή δεν μπορούν να διαβαστούν από πουθενά αλλού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΤα έξυπνα ηχεία όπως το HomePod της Apple θα λάβουν πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς
Νεότερες ειδήσεις »‘Oddworld: New ‘n’ Tasty!’ – Είστε αυτό που τρώνε!!!
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.