Η Samsung αντέγραψε το AirPower της Apple και μπορεί να το κυκλοφορήσει πρώτη στην αγορά

557

Η Samsung μπορεί τελικά να κερδίσει την Apple σε ότι έχει να κάνει με την ασύρματη φόρτιση και μάλιστα με τρόπο που μπορεί να την “πονέσει”.

Κατά την διάρκεια του Galaxy Note 9 Keynote η Samsung παρουσίασε χωρίς υπερβολή ένα αντίγραφο του AirPower mat ασύρματης φόρτισης της Apple. Αν και η Apple παρουσίασε πρώτη το AirPower πέρυσι δεν το έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά με τον Κορεατικό κολοσσό να δηλώνει έτοιμος να κάνεις πρώτος αυτή την κίνηση.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες διαφορές μεταξύ του AirPower της Apple και του Samsung Wireless Charger Duo. Με το AirPower μπορεί ο χρήστης να τοποθετήσει το iPhone ή το Apple Watch του σε όποιο σημείο της επιφάνειας του mat αυτού και η συσκευή θα αρχίσει αυτόματα να φορτίζει. Στην λύση της Samsung o χρήστης θα πρέπει να τοποθετήσει την Android smartphone συσκευή του σε συγκεκριμένο σημείο πάνω στο mat και το ίδιο ισχύει και για το ρολόι του.

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κάποιος πως το AirPower της Apple έχει μια πιο δύσκολη υλοποίηση από αυτού της Samsung. Κάποιες αναφορές έχουν κάνει λόγο πως η Apple καθυστερεί να κυκλοφορήσει το AirPower στην αγορά εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν και που έχουν να κάνουν με υπερθέρμανση του.

Η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάποια τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας για το Wireless Charger Duo και έτσι ίσως η Apple μπορέσει να την κερδίσει την τελευταία στιγμή στην αγορά.

Με την Apple να παρουσιάζει τα νέα iPhone της τον επόμενο μήνα ίσως ήρθε και η ώρα της επίσης κυκλοφορίας του AirPower επιτέλους στην αγορά.