Πως η ονομασία του iPhone μπορεί να αλλάξει το 2018

361

Τώρα που η Apple κυκλοφόρησε το iPhone X επίσημα υπάρχουν 8 διαφορετικά μοντέλα στην αγορά. Αυτά συμπεριλαμβάνουν τα SE, 6s και 6s Plus, 7 και 7 Plus, 8 και 8 Plus, και φυσικά το iPhone X.

Πως η Apple λοιπόν θα κρατήσει μια συνοχή στην ονομασία των συσκευών αν του χρόνου κυκλοφορήσει 3 νέες ή ακόμη και 4 νέες iPhone συσκευές;

Αρχικά ας δούμε γιατί η Apple συνεχίζει να κρατάει το αριθμητικό της σύστημα. Οι λόγοι είναι δυο με τον πρώτο να έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι ένας εύκολος τρόπος αναγνώρισης μιας συσκευής και μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε κάποιο θέμα πάνω σε αυτό. Μέχρι και πέρυσι είχαμε το πολύ 5 διαφορετικά iPhone μοντέλα για να διαλέξει κάποιος. Τώρα έχουμε 8 και ίσως του χρόνου άλλα 4 και έτσι η επιλογή θα γίνει πιο σύνθετη.

Ο δεύτερος είναι πως η Apple δίνει και βάρος στην μάρκα. Η Apple είναι αυθεντία σε αυτό και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει αλλαγές αλλά η αλήθεια είναι πως οι καταναλωτές έχουν μάθει να ξεχωρίζουν τα μοντέλα του iPhone από τον αριθμό τους.

Με βάση λοιπόν το παραπάνω είχαμε την έκπληξη φέτος όταν η Apple μετά τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus εγκατέλειψε τελείως το “s” και πέρασε απευθείας στα iPhone 8 και iPhone 8 Plus και φυσικά στο iPhone X (10). Βέβαια το γεγονός αυτό έδειξε επίσης πως η εταιρεία δεν ήταν ακόμη έτοιμη να εγκαταλείψει τελείως την αρίθμηση στις iPhone συσκευές της σε καμία περίπτωση.

Μια πρόβλεψη λοιπόν για του χρόνου θα ήταν πως η Apple θα εγκαταλείψει τελικά την αρίθμηση και τα νέα iPhones απλά θα ονομάζονται iPhones. Κανένα γράμμα επιπλέον και κανένας αριθμός. Ίσως μάλιστα την κορυφαία ναυαρχίδα της να την ονομάσει και ως iPhone Pro. Κάτι αντίστοιχο εξάλλου κάνει ήδη με τα iPad αλλά και τα MacBooks που σε κάθε μια σειρά από αυτά συναντούμε 2 μεγέθη “Pro” συσκευών.

Το iPad λοιπόν δεν χρειάζεται πλέον τους αριθμούς και το MacBook δεν του χρησιμοποίησε ποτέ. Το iMac απέκτησε και αυτό ένα Pro μοντέλο αλλά όχι κάποιο αριθμό. Στο ίδιο μήκος κύματος το ίδιο ισχύει και για το Apple TV.

H μόνη εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα είναι το Apple Watch όπου χρησιμοποιεί τους όρους Series 1 έως Series 3 για να ξεχωρίσουν οι εν λόγω συσκευές.

Μια άλλη πιθανότητα είναι η Apple να διαλέξει μια λέξη όπως κάνει με τα chips της – A10 Fusion, A11 Bionic – Ένα για παράδειγμα iPhone X Bionic δεν θα ακουγόταν τόσο άσχημο τελικά.

Το σίγουρο είναι πως με την έλευση του iPhone X η Apple τάραξε και άλλαξε την σχεδιαστική υπογραφή των συσκευών και έτσι του χρόνου πιστεύουμε πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τις ονομασίες τους.