Το Messages in iCloud έφτασε με το iOS 11.4, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

1696

Η υπηρεσία Messages in iCloud είναι πλέον εδώ και αποτέλεσε μέρος της iOS 11.4 κυκλοφορίας. Η αλήθεια είναι πως το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι τόσο ξεκάθαρο για κάποιον που θα έρθει σε επαφή μαζί του για πρώτη φορά.

Για αυτό τον λόγο λοιπόν σας το παρουσιάζουμε αναλυτικά παρακάτω:

Πως να ενεργοποιήσετε το Messages in iCloud

  1. Αναβαθμίστε το iPhone, iPad, ή iPod touch στην έκδοση iOS 11.4 ή νεότερη
  2. Ενεργοποιήστε την ταυτοποίηση δύο παραγόντων αν είναι απενεργοποιημένη
  3. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις
  4. Κάντε Tap [Στο όνομα σας] ή κάντε Sign in στο iCloud
  5. Κάντε Tap στο iCloud
  6. Δείτε ότι τα Μυνήματα – Messages είναι γυρισμένα στην θέση on

Τι κάνει το Messages in iCloud;

Το Messages in iCloud κάνει τα μηνύματα να συμπεριφέρονται περισσότερο ως ένας μοντέρνος τρόπος email. Αν λάβετε ένα μήνυμα σε μια συσκευή αυτό θα εμφανιστεί σε όλες τις συσκευές σας που έχετε τον ίδιο λογαριασμό. Αν κάνετε διαγραφή του μηνύματος σε μια συσκευή τότε θα εξαφανιστεί αυτό και στις άλλες συσκευές.

Έτσι λοιπόν μπορείτε να διαγράψετε μια σειρά μηνυμάτων στο iPhone σας και αυτόματα αυτά θα διαγραφούν και από το iPad σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ακριβώς την ίδια ενέργεια σε αυτό.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να είστε πλέον προσεκτικοί στο τι σβήνετε σε ότι αφορά τα μηνύματα σας. Σε περίπτωση που πάτε να σβήσετε ένα ολόκληρο thread η Apple έχει τοποθετήσει μια ειδοποίηση πριν την ολοκλήρωση αυτής της ενέργειας αλλά στα μονά μηνύματα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Ένα άλλο θετικό είναι πως τα παλαιά σας μηνύματα θα εμφανιστούν σε συσκευές που είναι νέες και τις συνδέετε με τον ίδιο iCloud λογαριασμό σας.

Είναι το Messages in iCloud δωρεάν;

Τεχνικά ναι αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η υπηρεσία αυτή χρησιμοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο του iCloud σας με την Apple να σας δίνει 5 GB δωρεάν χώρου κάτι που μάλλον δεν θα σας φτάσει με το που ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την υπηρεσία.

Δουλεύει το Messages in iCloud στο Apple Watch και στο Mac;

iOS: Το Messages in iCloud δουλεύει σε όλα τα iPhones, iPads, και iPod touches με το iOS 11.4 χρησιμοποιώντας τον ίδιο iCloud λογαριασμό και την υπηρεσία ενεργοποιημένη σε όλες τις συσκευές.

macOS: Το Messages in iCloud δουλεύει σε Macs που έχουν εγκατεστημένο το macOS High Sierra η νεότερο αρχής γενομένης από το macOS 10.13.5. Το macOS 10.13.5 που είναι σε beta τώρα σύντομα θα γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

watchOS: Το Messages in iCloud δεν δουλεύει στο Apple Watch αυτή την στιγμή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΗ Apple το 2019 θα έχει μόνο OLED iPhone συσκευές;
Νεότερες ειδήσεις »Το iPhone του 2019 με τριπλή κάμερα, 3D αισθητήρα και αναβαθμισμένο ζουμ;
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.