Ο Facebook CEO Mark Zuckerberg επιτίθεται της κριτικής που άσκησε ο Tim Cook

673

Ο Tim Cook τις τελευταίες εβδομάδες άσκησε μια έντονη κριτική στην Facebook που επέτρεψε την κακή χρήση δεδομένων χρηστών του από την Cambridge Analytica.

Ο Cook είχε περιγράψει αυτή την κατάσταση ως ένα μεγάλο πρόβλημα, τόσο μεγάλο μάλιστα που θα χρειαζόταν μια πολύ καλά μελετημένη νομοθεσία έτσι ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν.

“Νομίζω πως αυτή η κατάσταση είναι τόσο άσχημη και έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που θα χρειαστεί η παρέμβαση από την νομοθεσία.”

Όταν δε ρωτήσαν τον Tim Cook του τι θα έκανε ο ίδιος αν βρισκόταν στην θέση του Zuckerberg ο ίδιος με ευθύτητα τόνισε πως “Δεν θα βρισκόμουν ποτέ στην θέση του”.

Σίγουρα τα λόγια του ισχυρού άντρα της Apple δεν πέρασαν σε καμία περίπτωση απαρατήρητα και έτσι ο Zuckerberg απάντησε ευθέως σε αυτά αναφέροντας:

“Βρίσκω το επιχείρημα του ότι αν δεν πληρώνεις τότε αυτόματα δεν νοιαζόμαστε για εσένα κάτι τελείως αναληθές και εσφαλμένο. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια υπηρεσία που δεν είναι μόνο για τους πλούσιους ανθρώπους τότε πρέπει να έχεις κάτι προσιτό για τους ανθρώπους. Νομίζω πως δεν πρέπει όλοι να αποκτήσουμε ένα σύνδρομο της Στοκχόλμης και να πιστέψουμε πως οι εταιρείες που δουλεύουν σκληρά για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από τα προϊόντα που πουλάνε στους καταναλωτές ξαφνικά νοιάζονται και περισσότερο για αυτούς. Αυτό είναι κάτι πραγματικά γελοίο”

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο CEO αλληλοκατηγορούνται και διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Πίσω το 2014 o Tim Cook είχε πει πώς “όταν μια υπηρεσία είναι δωρεάν, τότε ο χρήστης δεν είναι ο καταναλωτής αλλά το ίδιο το προϊόν. Ο Zuckerberg άμεσα είχε απαντήσει και τότε λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι μια απλή γελοιότητα και πως αν η Apple όντως νοιαζότανε για τους καταναλωτές θα είχε μια πιο φιλική τιμολόγηση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΤι αποκάλυψε ο Jony Ive στην συνέντευξη του με την Naomi Campbell
Νεότερες ειδήσεις »Δείτε τι νέο έφερε η 1η beta του iOS 11.4
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.