Ένα νέο macOS High Sierra bug μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια αρχείων του χρήστη

665

Μια νέα ευπάθεια ανακαλύφτηκε πρόσφατα και αφορά το macOS High Sierra. Το bug αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αρχείων όταν έχουμε εγγραφή κάποιων δεδομένων σε εικόνες δίσκου – disk images.

Επηρεάζονται αυτούς που έχουμε το Apple File System (APFS) – το νέο σύστημα αρχείων της Apple.

Αυτό το νέο bug ανακαλύφτηκε από τον Mike Bombich, software developer και δημιουργό του Carbon Copy Cloner for Mac. Όπως αναφέραμε η ευπάθεια αυτή εντοπίζεται μέσα στο νέο σύστημα αρχείων της Apple, APFS.

Στο λογιμσικό υπάρχουν κάποιες εικόνες δίσκου με την ονομασία Sparse bundles που έκαναν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά στο OS X Leopard πίσω το 2007. Αυτές οι εικόνες δίσκου καταλαμβάνουν χώρο όσο και τα δεδομένα που έχουν περαστεί σε αυτού. Καθώς ο χρήστης προσθέτει περισσότερα δεδομένα ο αποθηκευτικός τους χώρους μεγαλώνει ανάλογα μέχρι κάποιο όριο.

Οι εικόνες δίσκου αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για παράδειγμα όταν κάποιος κάνει backup αρχεία.

Το πρόβλημα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:

O Bombich έχει αναφέρει αυτό το πρόβλημα στην Apple αλλά δεν έχει ενημερώσει αν έχει λάβει κάποια απάντηση από την εταιρεία. Ο ίδιος πιστεύει πως αν και το bug που ανακάλυψε είναι σοβαρό πάρα αυτά δεν είναι κάτι που θα διαδοθεί πολύ και δεν θα επηρεάσει πάρα πολλούς χρήστες.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσεις“A Total War Saga: Thrones of Britannia” έρχεται στο macOS σύντομα
Νεότερες ειδήσεις »Δείτε την συντριβή ενός Drone στην οροφή του Apple Park
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.