Κάποιοι 2018 MacBook Pro xρήστες δεν μπορούν να εγκαταστήσουν το macOS Mojave

476

Φανταστείτε να έχετε μόλις αγοράσει ένα 2018 MacBook Pro και να διαπιστώσετε πως δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε την συσκευή αυτή στον νεότερο λογισμικό της εταιρείας, macOS Mojave. Αντί για αυτό λαμβάνετε ένα περίεργο μήνυμα λάθους κατά την διάρκεια της εγκατάστασης.

Σύμφωνα με το AppleInsider αυτό το άσχημο σενάριο έχει παρουσιαστεί σε μια σειρά από χρήστες που εκφράζουν τον θυμό τους στα φόρουμ της Apple.

To μήνυμα λάθος που λαμβάνουν διαφέρει κάποιες φορές αλλά ο κοινός παρονομαστής του προβλήματος μπορεί να είναι το T2 Chip της Apple που βρίσκεται μόνο στα φετινά MacBook Pro και στον 2017 iMac Pro. Το chip αυτό είναι υπεύθυνο για την εκτέλεση του system management control (SMC), Touch Bar, και Touch ID.

Κάποια μέλη των φόρουμ της Apple πρότειναν στους χρήστες με αυτό το πρόβλημα να κάνουν reset την SMC στο μηχάνημα τους. Άλλοι αναφέρουν πως η Apple τους επιβεβαίωσε πως όντως φταίει το T2 chip.

H Apple αυτή την στιγμή δεν έχει κοινοποιήσει κάποια δημόσια επίλυση του προβλήματος και αναγνώρισης αυτού.

Το AppleInsider ως λύση προτείνει:

Following the boot to the restore partition, users should format the drive using Disk Utility prior to installation, and connect to a wired network to install the Mojave system software rather than connect to Wi-Fi. Following successful installation, data can be moved to the volume using the Migration Assistant in the Utilities folder.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το T2 chip δημιουργεί θέματα στα νέα μηχανήματα της Apple. Πίσω τον Αύγουστο όταν κυκλοφορήσαν τα πρώτα 2018 MacBook Pro κάποιοι χρήστες είχαν απρόσμενα κλεισίματα των μηχανημάτων τους. Κάποιοι επίσης παραπονέθηκαν πως άκουγαν crackling ήχους από τα ηχεία.

Τα παραπάνω προβλήματα που αφορούσαν το εν λόγω chip τελικά η Apple τα επίλυσε άμεσα με αναβάθμιση λογισμικού.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςHands-on: iOS 12.1 beta 2 αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά [Video]
Νεότερες ειδήσεις »Αυτές είναι οι 10 πιο συχνές ενέργειες που κάνουν οι χρήστες του Apple Watch
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.