Σαν σήμερα 10 χρόνια πριν ο Steve Jobs παρουσίασε τον πρώτο MacBook Air

774

Στο MacWorld 2008, όλοι γνώριζαν πως η Apple δεν θα μπορούσε να επαναλάβει την μαγεία της παρουσίασης του 2007 με το iPhone. Έτσι λοιπόν ο Steve Jobs αποφάσισε να αφήσει πολλούς άφωνους βγάζοντας ένα laptop μέσα από έναν ταχυδρομικό φάκελο!!! Το MacBook Air ήταν γεγονός!

Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το MacBook Air, το απίστευτα λεπτό laptop της Apple, αυτό ήρθε με πολλούς συμβιβασμούς σε ότι είχε να κάνει με ισχύ και θύρες. Φυσικά bloggers και όχι μόνο είδαν ένα υπέροχο εργαλείο σε αυτό το μηχάνημα και έτσι πολλοί από εμάς σπεύσαμε να το αγοράσουμε.

Ήταν αξιοθαύμαστο αλλά ταυτόχρονα αυτή η πρώτη του εκδοχή του μπορούσε εύκολα να σε εκνευρίσει. Ήταν υπέροχος ο σχεδιασμός του και το βάρος του ήταν κάνει που σε έκανε το κουβαλάς άνετα όπου και να ήσουν. Ήταν όμως αρκετά αργό σας μηχάνημα και η έλλειψη θυρών δημιουργούσε εύκολα πονοκέφαλο.

Μετά από μερικά χρόνια βέβαια αυτοί οι συμβιβασμοί που έκανε η Apple στο βωμό της χρηστικότητας και της λεπτής του υπογραφής εξαφανίστηκαν και έτσι έγινε γρήγορα ένα από τα πιο αγαπητά και χρηστικά MacBook στην ιστορία της Apple. Πέρα όμως από την δημοτικότητα του που αυξήθηκε κατακόρυφα σύντομα αποτέλεσε και μια από τις πιο οικονομικές λύσεις της Apple.

Και κάπως έτσι όλοι οι υπόλοιποι στην βιομηχανία έσπευσαν να το αντιγράψουν άμεσα.

Η Apple είναι η αλήθεια πως έχει δώσει μικρές αναβαθμίσεις στην εν λόγω σειρά με τις περισσότερες να έχουν να κάνουν με το hardware του και με μεγάλο απών την έλευση όλα αυτά τα χρόνια μιας Retina oθόνης η οποία παραμένει διακαής πόθος πολλών χρηστών ακόμη και σήμερα.

Κανείς δεν γνωρίζει αυτή την στιγμή και φτάνοντας στο σήμερα και στο 2018 τι κρύβει το μέλλον για αυτή την σειρά και ποια είναι τα σχέδια της Apple για αυτή. Κανείς δεν γνωρίζει αν και ποια συσκευή θα το αντικαταστήσει.

Το τωρινό 12 ιντσών MacBook θεωρήθηκε από πολλούς ο συνεχιστής του MacBook Air ειδικά σε ότι είχε να κάνει με τις αποδόσεις και τις θύρες αλλά έχει δεχθεί όλο αυτό τον καιρό ισχυρό ανταγωνισμό από ένα άλλο προϊόν της Apple που είναι το iPad Pro.

Έχουμε περάσει ήδη στα 4 χρόνια από την έλευση του 12 ιντσών MacBook και αν και ξεκάθαρα κατάφερε να καθορίσει την θέση του και να βοηθήσει ακόμη και την τωρινή γενιά των MacBook Pro πάρα αυτά δεν είναι πολλοί αυτοί που σε αυτό το μηχάνημα βλέπουν το μέλλον της σειράς των MacBook Air. Την ίδια στιγμή από την άλλη το iPad Pro σημειώνει την μια επιτυχία μετά την άλλη σε όλους πρακτικά τους τομείς.

Αυτή την στιγμή το 12 ιντσών MacBook έχει μόνο μια θύρα USB-C και παραμένει ιδιαίτερα ακριβή επιλογή για μια συσκευή που στην καρδία της χτυπάει ένας Intel Core M. Έτσι λοιπόν η Apple έχει κρατήσει στην αγορά τον βετεράνο που ακούει στο όνομα MacBook Air.

Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια είναι τα πλάνα της Apple για τα ultra light laptop της πολλοί είναι εκείνοι, μέσα σε αυτούς και εμείς, που περιμένουν ένα MacBook 12 ιντσών με νέο σχεδιασμό που θα του δώσει περισσότερες θύρες καθώς επίσης και μια πιο φιλική τιμή προς το καταναλωτικό κοινό.

Η Apple και ο Steve Jobs βγάζοντας το MacBook Air από έναν φάκελο πίσω το 2008 πραγματικά μάγεψε τους πάντες. Εν συνεχεία όλοι λατρέψαμε τον τρόπο που αυτή η σειρά έγινε ένα από τα πιο mainstream laptop του κόσμου το 2010.

Περιμένουμε λοιπόν από την Apple να χρησιμοποιήσει την ίδια μαγεία ξανά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΔείτε την επερχόμενη σειρά των ασύρματων φορτιστών της Anker
Νεότερες ειδήσεις »Το iOS 11.2.2 Spectre patch ΔΕΝ μειώνει τις αποδόσεις του iPhone τελικά
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.