Ο ελληνικής καταγωγής John Giannandrea επικεφαλής της Siri και όχι μόνο

1048

Η Apple πρόσφατα κατάφερε να πάρει τον πρώην επικεφαλή της έρευνας στην τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση της Google. Ο 53 χρονών Σκωτζέζος με Ελληνικές ρίζες μηχανικός John Giannandrea, πλέον γνωρίζουμε ακριβώς τι ρόλο έχει αναλάβει στην Apple.

H εταιρεία ανανέωσε την σελίδα της με τα ηγετικά στελέχη της εμφανίζοντας μια νέα προσθήκη, αυτή του Giannandrea με τον τίτλο του Chief of ML and AI strategy, και ο οποίος θα δίνει λόγο απευθείας στον CEO της Apple Tim Cook.

H Apple λοιπόν ενώνει τις ομάδες της μηχανικής μάθησης ML και Siri δίνοντας της καθοδήγηση τους στον Giannandrea.

Ο ίδιος θα είναι υπεύθυνος για την στρατηγική της Apple στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης καθώς και στην εξέλιξη του Core ML framework για τα macOS και iOS, καθώς και για όλες τις τεχνολογίες της Siri.

Ο ίδιος σε παρόμοιο ρόλο είχε ηγηθεί των προσπαθειών της Google σε αυτό τον τομέα ενώ νωρίτερα στην καριέρα του ήταν συνιδρυτής των εταιρειών Tellme Networks και Metaweb Technologies, ενώ αποτέλεσε Senior Engineer στην General Magic.

Σε μια συνέντευξη του το 2017 και όταν ήταν ακόμη στην Google παραχώρησε μια ιδιαίτερη συνέντευξη, που μπορείτε να δείτε παραπάνω, για την σημασία της τεχνητής νοημοσύνης, τους περιορισμούς της καθώς και την συνεχιζόμενη ανάπτυξη της μηχανικής μάθησης.