Πως να κάνετε jailbreak στο tvOS 10.2.2 με greeng0blin

572

Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας το nitoTV κυκλοφόρησε για το tvOS λογισμικό. Πρόκειται για ένα manager πακέτων ακριβώς όπως το Cydia για το iOS και φυσικά χρειάζεται να εγκατασταθεί σε μια jailbroken συσκευή.

Για το tvOS 10.2.2 το jailbreak εργαλείο είναι το greeng0blin και στον παρακάτω οδηγό θα σας δείξουμε πως να το εγκαταστήσετε.

Η tvOS 10.2.2 ακόμη μπορεί να υπογραφεί για το Apple TV 4 και έτσι οι χρήστες μπορούν να κάνουν restore ακόμη την συσκευή τους σε αυτή την έκδοση.

Πριν προχωρήσετε στην παρακάτω διαδικασία να τονίσουμε πως θα φέρετε την απόλυτη ευθύνη για την jailbreak διαδικασία καθώς επίσης θα χάσετε και όλα τα χαρακτηριστικά του tvOS 11. Το εργαλείο δεν είναι διαθέσιμο για το Apple TV 4K. 

1) Πηγαίνετε στο official nitoTV website και κάντε λήψη του greeng0blin. Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη του nitoTV installer μιας και υπάρχει μέσα στο greeng0blin.

2) Συνδέστε το Apple TV 4 στον υπολογιστή σας μέσω USB-C θύρας – θα χρειαστείτε ένα USB-C καλώδιο.

3) Κάντε λήψη του Cydia Impactor και εκκινήστε τον στον υπολογιστή σας.

4) Σύρετε το greeng0blin.ipa στο Impactor, και τοποθετήστε το Apple ID και κωδικό σας.

Drag the greeng0blin.ipa onto Impactor

5) Η εφαρμογή θα γίνει sideloaded στο Apple TV. Περιμένετε ώστε το Impactor να ολοκληρωθεί. Αν η εφαρμογή εμφανίζεται στην Home Screen σας μπορείτε να αγνοείτε τα μηνύματα σφάλματος που θα σας παρουσιάζει το Impactor.

greeng0blin jailbreak on Apple TV

6) Κάντε εκκίνηση του greeng0blin, και θα βρείτε την επιλογή του jailbreak στο κέντρο. Πατήστε jailbreak για να ξεκινήσετε

Jailbreak Apple TV with greeng0blin

7) Tο jailbreak θα ξεκινήσει – Να τονίσουμε πως το KPP bypass μπορεί να αποτύχει αρκετές φορές πριν γίνει επιτυχημένο. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι εσείς για αυτό απλά να προσπαθείτε ξανά και ξανά μέχρι να επιτύχει. Κατά μέσο όρο 4-6 προσπάθειες αρκούν αν και κάποιο χρειάστηκαν περισσότερες από 15 προσπάθειες.

8) Όταν η συσκευή γίνει επιτυχημένα jailbroken, θα έχετε ένα respring Pineboard. Respring. SSH θα ενεργοποιηθεί και ΠΡΕΠΕΙ πλέον να αλλάξετε τους κωδικούς σας. (Για το πως να αλλάξετε τους κωδικούς αυτούς διαβάστε τον οδηγό του idownloadblog εδώ)

respring Apple TV

9)  Μπορείτε να δείτε την παρακάτω οθόνη όταν με επιτυχία αλλάξετε τους SSH κωδικούς σας

Apple TV successfully jailbroken

10) Το nitoTV  θα έχει εγκατασταθεί και αυτό στην Home Screen του Apple TV σας 

Για να αφαιρέσετε το greeng0blin, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαγράψετε την εφαρμογή και να κάνετε reboot το Apple TV 4.