16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    iPods Classic πωλούνται έναντι $90,000

     

    iPod Classic_U2_3

    Πολλοί ήταν εκείνοι που παραπονέθηκαν για την διακοπή κυκλοφορίας νέων iPods Classic όταν αυτό ανακοινώθηκε από τον Tim Cook τον Οκτώβριο του 2014, δηλώνοντας πως πουθενά στον κόσμο δεν μπορούν να βρούν πλέον τα απαραίτητα εξαρτήματα για την κατασκευή του. Ανατρέχωντας στο παρελθόν, όλοι θα θυμόμαστε το iPod Classic με την υπογραφή του συγκροτήματος U2, το οποίο έφερε στην πλάτη της συσκευής τις υπογραφές των τεσσάρων μεγάλων σταρ του συγκροτήματος. Παρόλα τα παράπονα για την διακοπή λειτουργίας, κάπιοι στράφηκαν σε παλαιότερα μοντέλα του συγκεκριμένου iDevice, με κυρίαρχο αυτό που φέρει τις υπογραφές του συγκροτήματος.

    Πρόσφατα στο eBay πουλήθηκε ένα iPod Classic έναντι $90,000. Παράλληλα, κάποιος άλλο κάτοχος παρόμοιας συσκευής ανέρτησε αγγελία πώλησης έναντι $180,000 χωρίς παρόλα αυτά να βρει την κατάλληλη ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό καθώς μιλάμε για ένα εξωφρενικό ποσό πώλησης. Ωστόσο, ο ίδιος ο πωλητής κατεβάζοντας την τιμή στα $20,000 μπόρεσε να διαθέσει ξανά την συσκευή στο eBay και η οποία τελικα αγοράστηκε.

    Όπως προηγουμένως αναφέραμε, το iPod Classic το οποίο διατέθηκε έναντι $90,000 ήταν μία συσκευή η οποία πουλήθηκε ως καινούρια καθώς δεν είχε ανοιχτεί από την ημέρα αγοράς του (2004), πράγμα το οποίο μπόρεσε να εκτινάξει την αξία της συσκευής στα ύψη. Οι χαραγμένες υπογραφές των μελών του συγκροτήματος, βρήκαν για πρώτη φορά θέση στην πλάτη του iPod Classic 4th Generation. Αυτό βέβαια αποτελεί ειρωνία αν αναλογιστούμε ότι αρκετοί χρήστες συσκεών Apple ήθελαν να απομακρύνουν το νέο άλμπουμ των U2 το οποίο ανακοινώθηκε την ημέρα παρουσίασης των νέων iPhone 6 και iPhone 6 Plus και διατέθηκε δωρεάν στο κοινό μετά την επίσημη ανακοίνωση του. Επίσης, αυτές τις συσκευές με τα αυτόγραφα μπορεί κανείς να τις βρει και στο Amazon όπου η τιμή τους ανέρχεται στα $4,000 και πωλούνται ως καινούρια.

    Όπως μπορείτε να δείτε, η Erin O’Brien ήταν αυτή που απέκτησε το iPod Classic έναντι $90,000. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει 20GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Παρόλα αυτά πρέπει να αναλογιστούμε ότι η μπαταρία της συγκεκριμένης συσκευής δεν έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 10 χρόνια (από το 2004 όπου και αγοράστηκε επίσημα η συσκευή) με αποτέλεσμα να φέρει -πιθανώς- κάποια προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του iPod. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είναι δυνατή η χρήση της συσκευής λόγω της μπαταρίας με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολο την εύρεση αντίστοιχου ανταλλακτικού.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Tim Cook τον Οκτώβριο στο WSJ.D Conference, το συγκεκριμένο iPod αποτέλεσε ένα φανταστικό τεχνολογικό επίτευγμα καθώς αρκετά μεγάλα ‘μυαλά’ εργάστηκαν για την δημιουργία του, χωρίς παρόλα αυτά να βρει την αντίστοιχη ανταπόκριση από το κοινό στο οποίο απευθυνόταν. Ανέφερε επίσης πως, η απόσυρση του από την αγορά του φάνηκε λογική καθώς υπάρχουν αρκετά αξιόλογα προϊόντα τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν το iPod Classic καθώς επίσης και εναλλακτικές επιλογές αντίστοιχων συσκευών αναπαραγωγής μουσικών αρχείων.

    Τέλος, να αναφέρουμε πως για τους λάτρεις των iPod Classic το Amazon διαθέτει καινούριες συσκευές (οι οποίες δεν φέρουν την υπογραφή του συγκροτήματος U2) έναντι $500.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles