Η οθόνη του iPhone Xs Max είναι καλύτερη για τα μάτια σας και για την υγεία αυτών

404

Η Apple μπορεί να μην παρουσίασε όσο έπρεπε ένα πολύ μεγάλο χαρακτηριστικό των οθονών που συναντούμε φέτος στα iPhone Xs και iPhone Xs Max.

Με βάση μια σειρά επιστημονικών τεστ που έγιναν στο πανεπιστήμιο της Tsing-Hua στην Ταϊβάν είχαν την απόδειξη πως οι νέες αυτές OLED οθόνες είναι καλύτερες για τα μάτια σας και την υγεία αυτών σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα iPhones.

Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max είναι η δεύτερη γενιά iPhone που ενσωματώνουν μια OLED οθόνη. H Apple υιοθέτησε αυτή την τεχνολογία για πρώτη φορά με την έλευση των iPhone X.

Πρόσφατα το DisplayMate απέδειξε πως το iPhone Xs Max έχει την καλύτερη οθόνη στην αγορά.

Τώρα και με βάση την πανεπιστημιακή έρευνα που έγινε έχουμε την απόδειξη πως το iPhone Xs Max δίνει 20% υψηλότερο MPE (Maximum Permissible Exposure) από ότι το iPhone 7.

Το MPE μετράει τον χρόνο που χρειάζεται το μάτι μας για να ξεκινήσει κάποια φλεγμονή από την συνεχή έκθεση του σε μια οθόνη. Το iPhone 7 είχε ένα σκορ στα 288 δευτερόλεπτα, ενώ το iPhone XS Max είχε ένα σκορ στα 346 δευτερόλεπτα κάτι που δείχνει πως οι χρήστες του μπορούν να κοιτάνε συνεχώς την οθόνη για μεγαλύτερο διάστημα χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των ματιών τους.

Η οθόνη του iPhone Xs Max δεν θα επηρεάσει επίσης τον ύπνο σας όσο η οθόνη του iPhone 7. Οι επιστήμονες βρήκανε πως το iPhone Xs Max έχει ένα Melatonin Suppression Sensitivity σκορ στα 20.1%. Προς σύγκριση το iPhone 7 είχε ένα σκορ στα 24.6%. Το τεστ αυτό μετράει το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη και που είναι ικανό να επηρεάσει τον κιρκάδιο ρυθμό σας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΗ Facebook εισήλθε στον χώρο των έξυπνων ηχείων με τα Portal και Portal+
Νεότερες ειδήσεις »Η Microsoft στοχεύει στο streaming high end παιχνιδιών στο iPhone και στο iPad
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.