Ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής για το φημολογούμενο iPhone SE 2

787

Σε αυτό το σημείο φαίνεται όλο και πιο πιθανό η Apple να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο iPhone SE που μπορεί να το δούμε να παρουσιάζεται αργά ή γρήγορα.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει μια σειρά από αναφορές που όμως δεν έχουν κάποια συνοχή μέχρι και σήμερα και ειδικά σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του φημολογούμενου iPhone SE 2.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλες αυτές τις αναφορές σε μια προσπάθεια να σας παρουσιάσουμε μια εικόνα….

Τα σενάρια είναι ουσιαστικά τρία. Το πρώτο θα αφορά μια μέτρια αναβάθμιση με χαρακτηριστικά όπως η ασύρματη φόρτιση, η επιφάνεια πίσω από γυαλί κλπ. Η δεύτερη θέλει το iPhone SE 2 να αποτελεί μια μικρή αναβάθμιση στο εσωτερικό από τον προκάτοχο του έτσι ώστε να μπορέσει η συσκευή να τρέξει πιο ομαλά το επερχόμενο iOS 12. Η τρίτη που είναι και αυτή με τις λιγότερες πιθανότητες αφορά μια συσκευή που θα δανειστεί τον σχεδιασμό και όχι μόνο του iPhone X.

Πιθανότητα 1

Η πρώτη πιθανότητα αφορά ένα iPhone SE 2 που θα δεχτεί αναβάθμιση σημαντική μεν όχι δραματική δε και παρόμοια με μια “S” που μας είχε συνηθίσει παλαιότερα η Apple.

Μια αναφορά πίσω τον Ιανουάριο ήθελε το iPhone SE 2 θα έχει μια γυάλινη επιφάνεια στο πίσω μέρος για ασύρματη φόρτιση παρόμοια με αυτή που συναντήσαμε στα iPhone 8 και iPhone X. Αυτό επίσης θα σήμαινε πως το iPhone SE θα ήταν συμβατό και με το επερχόμενο AirPower mat φόρτισης της Apple.

Με βάση την παραπάνω αναφορά είδαμε τον προηγούμενο μήνα ένα σετ με εικόνες που υποτιθέμενα πάντα έδειχναν μια τέτοια συσκευή. Βάση των φωτογραφιών ο σχεδιασμός στο σύνολο του παρέμεινε ο ίδιος με την μόνη εμφανή διαφορά την προσθήκη γυαλιού στο πίσω μέρος. Η θύρα ακουστικών σε αυτές τις εικόνες έκανε την εμφάνιση της…

Το Macotakara ανέφερε επίσης πως το iPhone SE 2 θα έρχονταν με τον A10 επεξεργαστή της Apple ενώ τόνιζε πως τελικά η Apple θα αφαιρέσει την θύρα ακουστικών από την συσκευή παρά το γεγονός πως το σασί θα παρέμεινε το ίδιο.

Η αφαίρεση της θύρας ακουστικών από την συσκευή θα μπορούσε να δείχνει μια καλύτερη αντίσταση στο υγρό στοιχείο κάτι που είδαμε στα υπόλοιπα iPhones από το iPhone 7 και έπειτα.

Πιθανότητα 2

Η δεύτερη πιθανότητα αφορά μια συσκευή που θα δεχθεί μια αναβάθμιση στο εσωτερικό της και μόνο. Ο Ming-Chi Kuo στις δικές του αναφορές δεν είχε δώσει πολλές ελπίδες για μια γυάλινη επιφάνεια στο πίσω μέρος ή υποστήριξη ασύρματης φόρτισης.

Ο Kuo πίστευε πως η Apple δεν ετοιμάζει ένα τρομερό ανασχεδιασμό της SE σειράς αλλά μια αναβάθμιση στα χαρακτηριστικά της συσκευής εσωτερικά έτσι ώστε αυτή να είναι πλήρως εναρμονισμένη με την iOS 12 αναβάθμιση.

Ο Kuo είναι ίσως ο πιο αξιόπιστος αναλυτής της Apple μέχρι και πρόσφατα – αυτό γιατί τελικά αποχώρησε από αυτό το χώρο.

Πιθανότητα 3

Τέλος έχουμε την πιθανότητα η Apple να φέρει μια τεράστια αλλαγή στο iPhone SE με στοιχεία από την ναυαρχίδα της iPhone X. Αυτή η φήμη πήρε φωτιά την εβδομάδα που μας πέρασε μιας και ο κατασκευαστής θηκών Olixar και με βάση πηγών του από εργοστάσια της Κίνας δεν δίστασε να παρουσιάσει renders μιας τέτοιας συσκευής.

Ουσιαστικά η συσκευή μοιάζει με ένα iPhone X mini με edge to edge οθόνη, έλευση του notch στο πάνω μέρος ενώ το σασί στο πίσω μέρος παραμένει σχεδιασμού iPhone SE.

 

To μεγάλο ερώτημα βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι πως θα γινόταν η αυθεντικοποίηση σε μια τέτοια συσκευή. To notch των renders που παρουσίασε η Olixar ήταν πολύ μικρό για να μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν τα εξαρτήματα του Face ID. Πάρα αυτά σε κανένα δεν γινόταν εμφανή κάποιο Home Button ή Touch ID.

H ιδέα βέβαια για μια δραματική αλλαγή του iPhone SE 2 ξεκίνησε πίσω τον Μάρτιο όταν είχαμε και την διαρροή ενός βίντεο που θεωρητικά έδειχνε την συσκευή αυτή.

Με βάση όλα τα παραπάνω το iPhone SE 2 φαίνεται πως αργά η γρήγορα θα κάνει την εμφάνιση του. Υπάρχουν αρκετές αναφορές για μια κυκλοφορία τον Μάιο ή τον Ιούνιο μάλιστα.

Επίσης υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως η Apple ετοιμάζει iPhone μοντέλα ήδη για φέτος….

Το σίγουρο είναι πως για το iPhone SE 2 υπάρχουν ακόμη πολλές γκρίζες περιοχές για να πει κάποιος με σιγουριά το τι τελικά θα κάνει η Apple με αυτή την συσκευή…..