Γιατί δεν πιστεύουμε στα iPhone SE 2 renders παρά το γεγονός πως θα το θέλαμε

846

Ο κατασκευαστής αξεσουάρ Olixar σήκωσε πολύ θόρυβο όταν από χθες ξεκίνησε να πουλάει προστασίες οθόνης, ενώ σήμερα ακόμη και θήκες, για μια συσκευή που πιστεύει πως θα είναι το επόμενης γενιάς iPhone SE.

Τα renders που παρουσιάζει η εταιρεία δείχνουν ένα κλασικό iPhone SE σασί με αναβαθμισμένη οθόνη και ένα notch στην κορυφή παρόμοιο με την σχεδιαστική γραμμή του iPhone X.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ως concept βλέπουμε κάτι τέτοιο αλλά η Olixar πείστηκε τόσο πολύ ώστε επένδυσε χρήματα για την κατασκευή αξεσουάρ για αυτό.

Η ιδέα αυτή δέχεται πολύ σκεπτικισμό και πιο συγκεκριμένα για 3 διαφορετικούς λόγους.

Πρώτον η ιδέα μιας πλήρης οθόνης για ένα μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο οικονομικό από τις ναυαρχίδες της Apple σημαίνει πως σε αυτό θα έπρεπε να ενσωματωθούν τεχνολογίες – ακόμη και μια OLED οθόνη – που είναι ακριβές.

Δεύτερον το Face ID είναι επίσης ακόμη μια ακριβή τεχνολογία και έτσι δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως η Apple θα την φέρει σε μια συσκευή που θα έχει ένα σημείο πώλησης τα $349. Αν όμως τα παραπάνω renders είναι ταυτόσημα με το iPhone SE 2 η Apple θα έπρεπε να την ενσωματώσει μιας και δεν φαίνεται η ύπαρξη Touch ID/Home Button.

Tρίτον η Apple φαίνεται να έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για τα επερχόμενα iPhones φέτος: Ένα συνεχιστή για το iPhone X, μια μεγαλύτερη έκδοση για αυτούς που θέλουν μια πιο μεγάλη οθόνη (iPhone X Plus), και ένα LCD μοντέλο με παρόμοιο σχεδιασμό με το iPhone X αλλά μια πιο προσιτή τιμή. To να προσθέσουν λοιπόν σε αυτά τα 3 μοντέλα και ένα iPhone SE με παρόμοιο σχεδιασμό δεν φαίνεται ως μια λογική κίνηση.

Δεν βλέπουμε λοιπόν πως η Apple θα μπορέσει να φέρει ένα τέτοιο μοντέλο στην αγορά και δεν πιστεύουμε σε αυτά τα renders αν και η αλήθεια είναι πως πολύ θα το θέλαμε.

Για πολλούς και μέσα σε αυτούς και εμείς ο κλασικός σχεδιασμός του SE μοντέλου είναι πολύ αγαπημένος. Τόσο μάλιστα που πολλοί τον προτιμούν ξεκάθαρα από τον αντίστοιχο που έφερε η Apple με τα iPhone 6/6s/7/8.

Βέβαια σε σύγκριση με το iPhone X τα πράγματα αλλάζουν μιας και ο νέος σχεδιασμός της Apple με την συσκευή “όλο οθόνη” κερδίζει από την πρώτη ματιά.

Αν λοιπόν η Apple έφερνε τον σχεδιασμό του iPhone X και τον πάντρευε με το iPhone SE τότε η αισθητική θα περνούσε σε ένα άλλο επίπεδο.

Η πρακτικότητα επίσης και η λειτουργικότητα μιας Mini αν προτιμάτε iPhone X συσκευής θα ήταν πολύ μεγάλη και πολλοί καταναλωτές θα διάλεγαν αυτή την λύση.

Βέβαια όπως τονίζουμε παραπάνω κάτι τέτοιο δεν πιστεύουμε πως θα γίνει σε καμία περίπτωση αλλά πάρα αυτά πάντα είναι καλό να κάνει όνειρα….