Διέρρευσε στο Github μέρος του πηγαίου κώδικα του iOS 9

640

To Motherboard αναφέρει σήμερα πως ένας χρήστης του GitHub κοινοποίησε πηγαίο κώδικα από το iBoot System της Apple το οποίο είναι μέρος του λογισμικού της εταιρείας και έχει να κάνει με την εκκίνηση των συσκευών.

Αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά από το που προήλθε αυτή η διαρροή και για το αν 100% έχουμε να κάνουμε με πηγαίο κώδικα της Apple.

Ο εν λόγω κώδικας είναι από την έκδοση του iOS 9.3.x και αν και δεν μπορεί να γίνει compile γιατί λείπουν αρχεία πάρα αυτά ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν πως μπορεί να αναλυθεί και να βρεθούν κενά ασφαλείας. Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα μέρος του κώδικα αυτού να είναι ίδιος και στο iOS 11.

O Jonathan Levin, που είναι συγγραφέας πολλών iOS και macOS βιβλίων τονίζει πως αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία.

Ο ίδιος επισημαίνει πως η πρόσβαση σε αυτό τον iBoot κώδικα κάνει την δουλειά των ερευνητών ευκολότερη ως προς την ανακάλυψη ευπαθειών στο λογισμικό της Apple.

Εκτός από τον κώδικα που αφορά το iBoot, διέρρευσε και ένας φάκελος με αρχεία υποστήριξης που παρέχουν επιπλέον πληροφορίες σχετικές με το iBoot. Το Redmond Pie τονίζει πως αυτό θα κάνει πιο εύκολη τη μελέτη του κώδικα και την πιθανή δημιουργία ενός bootrom exploit για μία μόνιμη «λύση» jailbreak.