Το iOS 11.4 “σκοτώνει” την μπαταρία κάποιων iPhones;

1966

H Apple κυκλοφόρησε την iOS 11.4 έκδοση του λογισμικού στο τέλος του προηγούμενου μήνα φέρνοντας επιτέλους το AirPlay 2 πρωτόκολλο καθώς και την stereo υποστήριξη του HomePod.

Αρκετοί είναι όμως εκείνοι οι χρήστες που αναφέρουν πως μετά την εγκατάσταση της συγκεκριμένης έκδοσης αντιμετώπισαν προβλήματα με την αυτονομία της συσκευής τους. Το θέμα αυτό επηρεάζει όλες τις συσκευές από το iPhone 6 μέχρι και το iPhone X.

Να υπενθυμίσουμε πως το iOS 11 ήταν μια μεγάλη αναβάθμιση τόσο για το iPhone όσο και για το iPad αλλά από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του πίσω τον Σεπτέμβριο γρήγορα οι χρήστες αντιλήφθηκαν πως το συνόδευαν μια σειρά από bugs και προβλήματα. Η Apple κάθε φορά απαντούσε άμεσα με μια νεότερη αναβάθμιση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα προβλήματα λύθηκαν ή δεν δημιουργήθηκαν νέα.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη που η εταιρεία με το iOS 12 που πρόσφατα παρουσίασε στο κοινό στο WWDC 2018 συνέδριο της και που θα κυκλοφορήσει ευρέως κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο εστίασε στις διορθώσεις σφαλμάτων, στις καλύτερες αποδόσεις, στις βελτιώσεις στο παρασκήνιο και λιγότερο σε εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το τωρινό iOS 11 δεν θα μας απασχολήσει για τους επόμενους μήνες και έτσι στην 11.4 έκδοση του φαίνεται πως το νέο πρόβλημα είναι η αυτονομία κάποιων συσκευών.

Πάνω από 700 άτομα αυτή την στιγμή στο επίσημο φόρουμ υποστήριξης της Apple τονίζουν αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

“Το iPhone 6 μου λειτουργούσε τέλεια μέχρι που έκανα την αναβάθμιση στην iOS 11.4 και από τότε η μπαταρία μου τελειώνει πάρα πολύ γρήγορο ακόμη και αν δεν χρησιμοποιώ την συσκευή. Μέχρι και χθες μπορούσα να έχω αυτονομία μέχρι και μια μέρα στην συσκευή μου ενώ τώρα δεν αντέχει ούτε στα μισά της ημέρας”

Παρόμοια προβλήματα αναφέρουν και χρήστες νεότερων συσκευών όπως iPhone 7 Plus, iPhone 8/Plus καθώς και iPhone X.