Τα πρώτα Intel Chips με AMD GPU δείχνουν ένα νέο μέλλον στα Mac [CES 2018]

717

H Intel στο φετινό CES 2018 έδειξε λεπτομερώς αυτή την φορά ποιες είναι οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των νέων επεξεργαστών 8ης γενιάς με Radeon RX Vega M Graphics.

Βασικότερο όλων είναι πως πρόκειται για chipsets υψηλών ταχυτήτων, κατάλληλα για όσους λατρεύουν το gaming, καθώς διαθέτουν τετραπύρηνες CPU’S με κάρτα γραφικών Radeon RX Vega M και τα 4GB αποκλειστικού HBM2, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία EMIB (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge) της Intel.

Οι Intel επεξεργαστές θεωρούνται το άγιο δισκοπότηρο για αυτούς που φτιάχνουν PCs. Είναι πιο ακριβοί αλλά έχουν πάντα καλύτερες επιδόσεις. Από την άλλη τα chips της AMD γίνονται όλο και καλύτερα με την νέα Ryzen σειρά να είναι εντυπωσιακή. Η ειδικότητα όμως της AMD παραμένει στα γραφικά.

Για αυτό λοιπόν τον λόγο ένας Intel επεξεργαστής με ενσωματωμένα AMD γραφικά είναι ένα όνειρο που πολλοί πιστεύαμε πως δεν θα δούμε. Πλέον όμως είναι γεγονός!!

Ο 8ης Γενιάς Intel Core επεξεργαστής θα έρθει σε δύο επιλογές:

  •  8ης Γενιάς Intel Core επεξεργαστή με Radeon RX Vega M GL Graphics (συνολική ισχύς πακέτου 65W)
  • 8ης Γενιάς Intel Core επεξεργαστή με Radeon RX Vega M GH Graphics (συνολική ισχύς πακέτου 100W).

Επιπλέον, οι νέοι επεξεργαστής 8ης γενιάς είναι ταχύτεροι έως και τρεις φορές στο σύνολο τους από τους προκατόχους τους και έχουν επιπλέον έως 40% βελτιωμένη απόδοση στα γραφικά.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι πάρα πολύ καλά νέα για τους Mac χρήστες και ειδικά αυτούς της σειράς του MacBook Pro που στο άμεσο μέλλον θα δουν μια τρομερά μεγάλη αναβάθμιση να γίνεται διαθέσιμη!