Πως το iCloud βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν έναν από τους χειρότερους spammers

672

H Apple είχε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στον εντοπισμό ενός από τους χειρότερους spammers παγκοσμίως σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα το The Verge. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ρώσος spammer Peter Levashov εντοπίστηκε σύμφωνα με την χρήση που έκανε του iCloud λογαριασμού του.

Ο Levashov χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία “Severa” και έδινε πρόσβαση σε spammers και cybercriminals μέσω του Kelihos botnet που διατηρούσε. Τον θεωρούσαν έναν από τους 10 χειρότερους spammers στον κόσμο ο οποίος έτρεχε και μια επιχείρηση με ψεύτικα antivirus λογισμικά και πολλά ακόμη.

Οι ερευνητές εντόπισαν τον iCloud λογαριασμό του και από εκεί ζήτησαν πληροφορίες όπως η Login IP διεύθυνση του μέσω της οποίας μπόρεσαν να εκδώσουν και το ένταλμα σύλληψης του. Με την χρήση του εντάλματος η Apple παρείχε πληροφορίες στους ερευνητές σχετικά με τις κινήσεις του Levashov.

Το The Verge ζήτησε από την Apple να κάνει κάποιο σχόλιο για αυτή την υπόθεση αλλά η εταιρεία αρνήθηκε αναφέροντας πως δεν κάνει δημόσια σχόλια για υποθέσεις νομικού δικαίου.