Η ίδια η Apple πίσω από την διαρροή του iBoot πηγαίου κώδικα;

945

To Motherboard σήμερα κυκλοφόρησε ένα νέο δημοσίευμα σχετικά με τον πηγαίο κώδικα iBoot του iOS της Apple που διέρρευσε πρόσφατα. Η ίδια η Apple είχε απαντήσει πως δεν υπάρχει θέμα για την ασφάλεια των συσκευών της.

Το Motherboard ερεύνησε περισσότερο για το πως αυτό ο κώδικας μπορεί να διέρρευσε απευθυνόμενο σε δύο πηγές που ανέφεραν πως τον είχαν στην κατοχή τους από έναν υπάλληλο της Apple πίσω το 2016.

“Ο υπάλληλος της Apple δεν ήθελε να σχολιάσει κάτι και ανέφερε μέσω του φίλου του πως έχει πλέον υπογράψει συμβόλαιο που δεν του επιτρέπει κάτι τέτοιο με την εταιρεία”

Αν και πολλοί στο άκουσμα της είδησης πίστευαν πως έγινε από υπάλληλο της Apple εσκεμμένα, το Motherboard αναφέρει πως η εταιρεία πολλές φορές ζητάει από τους υπαλλήλους της να ζητήσουν βοήθεια και να μεταφέρουν μέρος κώδικα εκτός εταιρείας.

“Σύμφωνα με τις πηγές μας ο υπάλληλος της Apple έδωσε το κώδικα γιατί είχε το ελεύθερο από την ίδια την εταιρεία. Υπάλληλοι της Apple συχνά έχουν την εντολή να βοηθούν τους φίλους τους από την κοινότητα του jailbreak διαρρέοντας μέρος του κώδικα του λογισμικού.”  

Οι ανώνυμες αυτές πηγές επίσης αναφέρουν πως 5 άτομα είχαν στην κατοχή τους τον κώδικα που διέρρευσε. Το πλάνο δεν ήταν ποτέ να πάρει τέτοιες διαστάσεις η διάδοση του. Πάρα αυτά η διαρροή δεν ήταν καν η αρχική και μόνο ένα μέρος αυτής.