Διαβάστε τι αποκάλυψε το teardown του HomePod της Apple

942

To iFixit χρησιμοποίησε μαχαίρια και ακόμη και πριόνι για να ανοίξει το HomePod έτσι ώστε να μην το κάνετε εσείς.

Στο εσωτερικό ανακάλυψαν μια σειρά από εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας μέσα σε αυτά και ένα Toshiba 16 GB flash αποθηκευτικό χώρο, μια θύρα 14-pin για διαγνωστικούς ελέγχουν, LEDs που είναι υπεύθυνα για τα γραφικά της Siri στο επάνω μέρος της διεπαφής του ηχείου και πολλά ακόμη.

“To HomePod είναι σαν ένα τανκ” αναφέρει το iFixit και έτσι η αντοχή του στον χρόνο δεν θα πρέπει να προβληματίζει τον χρήστη.

Από τα highlight του teardown αυτού ξεχωρίσαμε:

  • O A8 επεξεργαστής του μοιάζει να είναι παρόμοιος με αυτός που συναντούμε στην iPhone 6 σειρά και μάλλον έχουμε 1 GB RAM κάτω από αυτόν.
  • Η κατασκευή του επιτρέπει τα κύματα ήχου να ταξιδέψουν μέσα από το ύφασμα του χωρίς καμία αντανάκλαση ενώ η σκόνη παραμένει εκτός.
  • Η οθόνη στο πάνω μέρος δεν είναι παρόμοια με αυτή των iPhone, iPad ή Mac και αυτό σημαίνει πως η Apple δεν θα μπορεί να αλλάξει, προσθέσει εικονίδια ή και άλλα γραφικά σε αυτή με μια απλή αναβάθμιση του λογισμικού.
  • Το HomePod κάνει χρήση 802.11ac Wi-Fi με MIMO και Bluetooth 5.0

Η διαδικασία teardown του iFixit ήταν επίπονη και έτσι του έδωσαν σκορ 1/10 ως προς την επισκευή του από τρίτο. Σίγουρα η Apple θα έχει κάποιο διαφορετικό τρόπο για να μπορεί να διορθώνει την συσκευή και να εισέρχεται στο hardware της χωρίς να προξενεί την αντίστοιχη ζημία που παρατήρησε το iFixit κάνοντας κάτι αντίστοιχο.

Διαβάστε όλο το teardown και δείτε περισσότερες φωτό εδώ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΤο iOS 12 θα αλλάξει την διεπαφή για την εισαγωγή φωτογραφιών στις iOS συσκευές
Νεότερες ειδήσεις »“Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration” έρχεται στο Mac
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.