Δεδομένα Υγείας χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση βιασμού & δολοφονίας

733

Δεδομένα Υγείας από το iPhone έχουν χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικά στοιχεία σε μια υπόθεση βιασμού και δολοφονίας στην Γερμανία σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα και το Motherboard. Η πληροφορίες που έρχονται ίσως είναι η απόδειξη και του πρώτου lock screen bypass σε ένα iPhone 6s.

H λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι πολύ τραγικές. Ο Hussein K. κατηγορείται για τον βιασμό και δολοφονία μιας 19χρονης που στην συνέχεια την έριξε σε ένα ποτάμι. Η δίκη έχει ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και σήμερα ένα iPhone ίσως είναι το μοναδικό στοιχείο που θα μπορέσει να ξεκλειδώσει τελείως την ιστορία αυτή.

Οι αρχές σύμφωνα με το δημοσίευμα κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την συσκευή και να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα υγείας δράστη και με βάση αυτά μπορεί να εντοπίσουν τις κινήσεις που έκανε την επίμαχη δεδομένη χρονική στιγμή.

“Η εφαρμογή κατέγραψε μια ενέργεια ως “ανέβασμα σκαλοπατιών” κάτι το οποίο θεωρούν οι αρχές ότι έχει να κάνει με την ώρα του εγκλήματος και την δολοφονία, μιας και ο δράστης έσυρε το πτώμα μέχρι την όχθη του ποταμιού και εν συνεχεία ανέβηκε ξανά στην αρχή του δρόμου. Η αστυνομία έστειλε έναν ερευνητή στην τοποθεσία για να κάνει αναπαραγωγή των κινήσεων αυτών και κατάφερε να φέρει τα ίδια αποτελέσματα στα δεδομένα υγείας με αυτά του κατηγορούμενου που ήταν αποθηκευμένα στο iPhone του”

Τα iPhones καταγράφουν βήματα από το iPhone 5s το 2013 ενώ ξεκίνησαν να αναγνωρίζουν και μεταβολές σε υψόμετρο και να κάνουν μια αντίστοιχη καταγραφή με την έλευση του iPhone 6.

O κατηγορούμενος αρνήθηκε να δώσει το passcode του iPhone του στις αρχές αλλά αυτές προσέλαβαν μια εταιρεία με έδρα το Μόναχο για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην συσκευή του.